Artikel top billede

Indien får adgang til BlackBerry-kommunikation

BlackBerry-producenten RIM har lovet, at Indien får adgang til den ellers krypterede kommunikation.

Den canadiske BlackBerry-producent RIM har nu indgået en aftale med de indiske myndigheder for at undgå den spærring, som Indien tidligere har truet med.

Nyhedsmediet Times of India skriver, at RIM har lovet Indien en teknisk løsning, så myndighederne kan dekryptere BlackBerry-kommunikation i tilfælde af, at man har mistanke om kriminelle aktiviteter.

"De (RIM, red.) har forsikret os om, at de vil komme med en teknisk løsning for Messenger og enterprise mail i næste uge. Vores tekniske hold vil evaluere, om det virker," udtaler en regerings-repræsentant til Times of India.

Indien har på lige fod med lande som Saudi-Arabien, Libanon, De Forenede Arabiske Emirater og Algeriet lagt pres på RIM, fordi man mener, at den krypterede kommunikation mellem BlackBerry-enheder kan misbruges til ulovlige formål.

Det har tidligere været fremme, at RIM også har indgået en aftale med Saudi-Arabien for at undgå en spærring.

RIM's overordnede principper

Den sparsomme information om aftalerne har mødt en del kritik, blandt andet fra Nick Jones, vice president og teleanalytiker i Gartner, der mener, at Research In Motion bør forklare, hvorledes tingene rent faktisk forholder sig.

Hvilke konkrete aftaler har selskabet med forskellige lande?

I sidste uge udsendte RIM en officiel meddelelse i et forsøg på at forklare sig.

"Selvom RIM ikke kan afsløre fortrolige, regulatoriske diskussioner, der finder sted med nogen regering, forsikrer RIM sine kunder, at det virkelig forsøger at være så samarbejdsvillig som mulig med regeringer, når det handler om at legale og nationale sikkerhedskrav, og samtidig også sikrer de lovlige behov hos borgere og virksomheder," skrev RIM blandt andet i meddelelsen.

Selskabet mener, at det har "trukket en fast linje" ved at insistere på fire overordnede principper, som du kan læse om her.

Sagen er dog omtålelig for RIM, da selskabet på den ene side skal tilgodese kundernes krav om sikkerhed og på den anden side skal undgå at blive udelukket fra bestemte lande, fordi man ikke retter sig efter myndighedernes krav.

Ifølge Times of India er der omkring en million BlackBerry-brugere i Indien og 41 millioner på verdensplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere