Artikel top billede

Langsigtet strategi skal hjælpe Columbus IT's aktiekurs op.

Columbus IT: Sådan vil vi få aktiekursen i vejret

Økonomidirektør i Columbus IT, Hans Henrik Thrane, har en plan for at få selskabets aktiekurs i vejret igen.

Læs også: De danske it-aktier har fået tørre tæsk i krisen

Columbus IT er en af de mange it-virksomheder på OMX-børsen, der har oplevet et stort procentvist fald i aktiernes værdi de seneste to år.

Aktie-kursen er dykket med 64 procent, og det er også for lavt, hvis man spørger økonomidirektør i Columbus IT, Hans Henrik Thrane.

"Vores vurdering er, at prisen på aktien er for lav. Men der er ikke så stor handel i den, så den kan svinge meget. Men med dens potentiale og indtjening så er kursen ikke høj," siger han.

Han bemærker dog, at Columbus-aktien er blevet splittet (delt og i flere, mindre værdifulde aktier, red.) flere gange, så man skal se på kursændringerne med forbehold.

Masser af kapital

Virksomheden har dog ikke problemer med at tiltrække kapital, og hævede således i juli egenkapitalen med 50 millioner kroner ved en aktieemmission med Consolidated Holdings A/S som tegningsgarant.

Det skal hjælpe til at finansiere virksomhedens langsigtede, brancheorienterede strategi, der skal målrette virksomheden mod retail og food and industry equipment manufacturing, som ifølge Hans Henrik Thrane er den rigtige vej.

Herfra skal virksomhedens vokse, og indtjeningsmarginen skal forøges. Men med aktiens historik er det noget Columbus IT skal bevise er muligt, forklarer Hans Henrik Thrane.

"Men vi har den rigtige strategi. Og i takt med at vi får den eksekveret, så er jeg overbevist om, at omsætning og indtjeningsmargin bliver forbedret. Og det vil jo alt andet lige give en højere kurs," vurderer Hans Henrik Thrane.

Columbus IT har i første halvår af 2010 leveret et positivt resultat på 5,4 millioner kroner mod et minus på 4,4 millioner sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere