Artikel top billede

Efter politi-kritik: CSC laver eget notat

Da skandale-projektet Polsag er blot få måneder gammelt, er politiet og CSC i totterne på hinanden. CSC laver mod-notat til politiets notat.

Det er til tider gået hedt for sig mellem leverandøren CSC og Rigspolitiet undervejs i projektet Polsag.

Forleden skrev Computerworld, at Rigspolitiet udarbejdede et notat til styregruppen af projektet med en sønderlemmende kritik af CSC blot fire måneder efter, at man havde indledt samarbejdet.

Men det notat lod CSC ikke bare passere.

I en mail afsendt 13. september 2007 skriver CSC's programchef, Hasse Hansson, til Rigspolitiets mand, Henrik Munch Jørgensen:

"Hej Henrik
Jeg har forståelse for, at du har oplevet nogle frustrationer omkring programmet, som du har valgt at give udtryk for gennem dit notat til styregruppen. Omvendt håber jeg også, at du har forståelse for, at jeg i den situation er nødt til at udarbejde et tilsvarende notat."

Eskalering

Og i CSC-notatet fra 12. september 2007 lægger leverandøren da heller ikke fingre imellem:

"Den aktuelle eskalering (politiets notat, red.) direkte til styregruppen bevirker en kraft involvering af topledelsen hos såvel Rigspolitiet som Alliancen (CSC og ScanJour, red.)."

"Det betydelige ressourceforbrug, som Alliancen bruger på at svare på RP-notatet, kunne i stedet have været brugt til at angribe problemerne."

Politiets skyld

Derefter remser CSC en række problemer op:

"Det har gennem en længere periode i 2007 været uklart, hvornår projektet kunne begyndes. CSC har i samme periode haft medarbejdere med kendskab til Politiets systemer stående standby. Det har medført en suboptimal udnyttelse og et direkte tab for Alliancen."

"Ultimo april 2007 besluttede Rigspolitiet at iværksætte Polsag-programmet, selvom kun én af de tre indgående kontrakter var underskrevet. Konsekvensen var at en række store opgaver skulle løses principielt samtidigt."

"Nogle af programmets problemer skyldes, at projekterne er blevet præsenteret for Alliancen i en uhensigtsmæssig rækkefølge."

Organisation ikke endelig på plads

Derudover afviser CSC en række punkter omkring, at masterplanen ikke er god nok.

Afslutningsvis får Rigspolitiets organisering lige en hilsen:

"Rigspolitiets organisation er fortsat under opbygning/forandring. Alliancen ser gerne, at den endelige organisation meddeles hurtigst muligt."

Angiveligt bliver striden i nogen grad bilagt ved et senere møde. Ikke desto mindre fortsatte problemerne med forsinkelser og budget-overskridelserne i en lind strøm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere