Artikel top billede

Det var først, da Larry Ellison dukkede op på Open World, at der kom lidt liv i kludene.

Knas i kulissen mellem HP og Oracle på Open World

Festen fusede ud ved åbningen af Oracles Open World, hvor der var kold luft mellem et af it-giganternes mest trofaste kærestepar.

41.000 deltagere var søndag aften på plads i San Francisco til it-selskabet Oracles Open World-konference, hvor software-giganten har fyret godt op i San Francisco downtown med madtelte, skateboard-ramper og store billboards for at gøre opmærksom på sig selv.

Oracle-boss og -stifter Larry Ellisons har da også medbragt sit America Cup-trofæ fra februar sammen med robotdragterne fra Iron Man 2-filmen (hvor Larry Ellison medvirker i en lille statistrolle, og Oracles navn er med i flere scener). Og så cykler den syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong såmænd lige forbi konferencen på tirsdag for at spise morgenmad med nogle af kunderne.

På grund af det svulstige program har der været masser af spænding i luften, inden konferencen for alvor skulle skydes i gang med et festfyrværkeri af et åbningsshow.

Det var i hvert fald meningen, selvom åbningen på Open World 2010 mere lignede en fuser.

HP skulle have sparket gang i festen

Ved indgangen tegnede det ellers lovende.

De høflige, men bestemte herrer iført sorte jakkesæt og matchende walkie talkier ved indgangen til den store hall D i Moscone-konferencecentret ville højst lade 10.700 personer komme ind og se Larry Ellison sparke gang i den største årlige konference i San Francisco.

Og inden Oracle-oraklet hoppede op på den 100 meter brede scene, havde han - ganske gæstfrit - overladt scenen til HP's executive vicepræsident, Ann Livermore, som hilste de mange tilskuere velkommen med et veloplagt "Godaften", der dog ikke rigtig fængede, selv om hun gentog det.

Nå, men det var åbenbart vigtigt at lade Oracle-partneren HP gennem mere end 25 år få prominent taletid på konferencen - også selvom tilskuerne ikke helt var med på legen.

Flere skår i ægteskabet

Ann Livermore stod på Oracle-scenen for tredje gang i træk. Første gang var for to år siden, da Oracle og HP stod triumferende side om side på selv samme scene til Open World 2008 og stolt fremviste HP Oracle Database Machine.

Sidste år kom der dog en del ridser i maskin-lakken, da HP blev skrottet i udviklingen af Exadata-maskinen, fordi den nyindkøbte hardware-virksomhed Sun blev valgt som mere eller mindre naturlig samarbejdspartner, selvom Sun-opkøbet på daværende tidspunkt ikke var faldet endeligt på plads.

Talte folk væk

Og i år nøjedes Ann Livermore med at tale i sætninger som "vi har moderniseret applikationer", "vi har software-værktøjerne til at hjælpe jer" og "vi har løsninger i skyen" med en masse henvisninger til, hvor mange løsninger Oracle og HP egentlig har sammen.

"Vi deler 140.000 kunder. Det er jo en del," lød det fra scenen, mens man nede i salen kunne høre et øjenbryn løfte sig, hvis nogen ellers gad at løfte et øjenbryn ved den oplysning.
 
Stilheden i salen blev kun afbrudt af lidt spredt mumlen og endnu mere spredte klapsalver, der med lidt god vilje kunne kaldes velmente.

Er tavshed guld?

Måske var det i virkeligheden mest interessant, hvad Ann Livermore og den anden optrædende HP-vicepræsident, Dave Donatelli, ikke nævnte i deres taler.

For eksempel ville det nok have interesseret mange med en kommentar omkring, at HP tidligere på måneden lagde sag an mod sin tidligere topboss, Mark Hurd, efter at han som ny-fyret HP-direktør blev hyret af netop Oracle som co-direktør med ansvar for salg, marketing og support. 

Pudsigt nok blev han dermed ansvarlig for blandt andet salget af Exodata-maskinerne, som i det seneste år har haft en værdi i underkanten af ni milliarder kroner på verdensplan og bidraget til et positivt første kvartalsregnskab for Oracle i regnskabsåret 2011.

Den succeshistorie skal Mark Hurd tale mere om i sin keynote mandag morgen, så de to HP-vicepræsidenter slap nådigt for at møde deres tidligere boss i kulissen, da de akkompagneret af mere spredt bifald forlod scenen. 

Og først en time inde i åbningsseancen på Open World 2010 kom der endelig noget, der lignede hjertevarme klapsalver. Larry Ellison dukkede nemlig op og præsenterede sit vinderhold fra Americas Cup, og efterfølgende nævnte han ikke HP's knap én time lange præsentation med ét eneste ord.

Mange hørte dog slet ikke, hvad Oracle-chefen havde at sige. For de havde allerede forladt åbningsshowet til fordel for den rigtige fest i et af de mange madtelte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere