Kriminelle narrer dig med Microsofts antivirus-pakke

Microsofts Security Essentials er kommet ualmindeligt godt fra start. Det har de it-kriminelle nu også opdaget.

Da Microsoft for godt et år siden lancerede den gratis antivirus-løsning Microsoft Security Essentials, blev den fra starten af modtaget pænt af anmelderne som en tiltrængt letvægts-løsning til Windows-brugerne.

Siden har det vist sigt, at rigtig mange forbrugere også kunne se ideen med Security Essentials, og så sent som denne uge kunne Microsoft meddele, at 337.000 danskere nu har valgt at installere løsningen.

På verdensplan er der tale om 31 millioner.

Successen har fået Microsoft til at udvide tilbuddet til også at omfatte små virksomheder med op til 10 computere.

Pas på svindel-numrene
Nu har de kriminelle dog også fået øjnene op for den populære sikkerhedsløsning, der bliver udsat for et meget traditionelt svindelnummer.

F-Secure advarer om, at kriminelle misbruger Security Essentials navn og udseende til at narre brugerne, så det, man tror er en gratis antivirus-løsning, i virkeligheden er ondsindet malware, der går under navnet Trojan.Generic.KDV.47643.

De uheldige brugere præsenteres blandt andet for nedenstående meddelelse, der giver et overblik over 32 forskellige antivirus-produkter.


Sådan ser malwaren ud.

De eneste produkter, der kan reparere det konkrete problem, er sjovt nok AntiSpySafeguard, Major Defense Kit, Peak Protection, Pest Detector og Red Cross - alle falske produkter.
Det er ikke første gang, at kriminelle forsøger sig med denne fremgangsmåde. I marts var det Microsoft selv, der advarede mod et lignende trick-forsøg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.