Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsofts gratis sikkerhedsoftware vinder støt frem

Flere og flere anvender gratis antivirussoftware, men hvad gør Microsofts løsning speciel?

Computerworld News Service: Microsofts gratis antivirussoftware, Security Essentials, er i løbet af det første år installeret på 31 millioner pc'er, oplyser virksomheden.

Den klart største brugerbase findes i USA, men Brasilien med 2,5 millioner brugere, Storbritannien med 1,7 millioner brugere og Tyskland med 1,6 millioner brugere har givet Microsofts gratis antivirussoftware en global tilstedeværelse.

Security Essentials er nu tilgængelig i 27 sprog, oplyser virksomheden.

Rusland og Kina er dog noget bagud i tilslutningen.

27 millioner pc'er

Samlet set har 27 millioner pc'er rapporteret om inficeringer til Microsofts Malware Protection Center, hvilket må siges at være en relativt høj andel.

Det koster ingenting at downloade, og softwaren bakkes op af et stærktvaremærke, men har Security Essentials ændret noget i markedet for betalte antivirusløsninger?

Ved første øjekast er de 31 millioner brugere en beskeden mængde sammenlignet med det samlede antal brugere af antivirussoftware, og endnu værre ser det ud, når man sammenligner med det samlede antal pc'er i verden på nuværende tidspunkt, rundt regnet 1,5 milliarder.

Men selv om væksten ikke er enorm uden for USA, ser den dog ud til at være stabil, og antallet af brugere kan let blive fordoblet i løbet af det næste år. At dømme efter den pæne vækst i USA ser det afgjort ud til, at Security Essentials vil få over 100 millioner brugere i løbet af de næste to år.

Med denne vækst vil Security Essentials komme til at erobre abonnenter fra de aktuelle antivirus-giganter Symantec, Trend Micro og McAfee. 42 procent af markedet består ifølge Opswat allerede af gratisprodukter.

Standardreaktionen fra de fleste antivirusfirmaer er udtalelser om, at Security Essentials kun er et basalt produkt, og at også andre har forsøgt sig med gratis sikkerhedssoftware (såsom Avast og AVG) med kun moderat succes.

Men disse virksomheder er jo ikke Microsoft og har således ikke Microsofts gennemslagskraft med hensyn til udvikling.

Opgradering

Produktet er allerede blevet opgraderet en gang i løbet af det første år, og der udkom for nylig en version til små virksomheder med op til 10 brugere.

Løsningen udvider gradvist sin rækkevidde og forbedrer sine funktioner. Det er meget muligt kun et spørgsmål om tid, før de kommercielle antivirusleverandører bliver nervøse.

"Ved at gøre Microsoft Security Essentials let tilgængelig og let at bruge håber Microsoft på at tilskynde til bredere adoption af virusbeskyttelse blandt forbrugerne, hvilket vil hjælpe til at forbedre sikkerheden for hele Windows-økosystemet," siger Microsofts Eric Foster.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere