Artikel top billede

Foto: RTX Telecom

RTX klar til at gøre op med røde regnskaber

Der er udsigt til sunde resultater i RTX Telecom, som har kørt med underskud flere år i træk.

De sidste syv regnskabsår har den stået på røde tal i RTX Telecom. Og nu kom det ottende på stribe.
 
Den nordjyske televirksomhed, der udvikler trådløse produkter på vegne af andre selskaber, har på grund af de hårde år været igennem en større omvæltning.
 
RTX Telecom har de seneste år skåret i medarbejderstaben, og der er blevet skiftet ud på både direktør- og formandspost. Og senest har selskabet lukket et af selskabets tre forretningsområder, RTX Network Systems.

Men de to resterende forretningsområder har genereret et overskud på 13,9 millioner kroner i regnskabsåret 09/10, der løb til og med september.
 
"Vi har haft en pæn udvikling i den fortsættende forretning," siger administrerende direktør Jesper Mailind fra RTX Telecom.
 
Selskabet omsatte i 09/10 for 220,7 millioner kroner og endte på et resultat efter skat på minus 15,1 millioner kroner efter skat. Her er det resultatet for den lukkede afdeling, RTX Network Systems, der trækker tallene i rødt. 
 
Forventer fremgang
Mens RTX Network Systems lukker, oplevede divisionen RTX Products et stærkt år med en fremgang i salget på 36 procent til sammenlagt 151,6 millioner kroner.
 
"Det har været en superfin udvikling, og vi forventer, at den fortsætter, når vi kommer ind i anden halvdel af vores nuværende finansår (hvilket er andet kvartal, 2011, red.)," fortæller Jesper Mailind.
 
RTX Products er blandt andet underleverandør af trådløse ip-løsninger til store producenter af omstillingsanlæg, såkaldte PBX-systemer. Jesper Mailind forventer en fortsat fremgang hos RTX Products i det nye år, når selskabet kommer med en løsning rettet imod mindre og mellemstore virksomheder.
 
Væksten i RTX Products har blandt andet betydet, at RTX har ansat 22 flere i afdelingen. En del af dem kommer fra RTX Network Systems.
 
Det tredje og sidste ben i RTX, Technology, oplevede et fald i omsætningen på 6 procent. Dermed omsatte divisionen for 65,9 millioner kroner.
 
I det kommende regnskabsår forventer selskabet, at RTX Telecom omsætter for 230 til 240 millioner kroner og ender med et driftsresultat (EBIT) på otte til 12 millioner kroner.
 
RTX Telecom har i dag cirka 170 ansatte.

Læs også: RTX lukker afdeling efter år med underskud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?