Artikel top billede

I takt med at mere og mere handel flyttes fra supermarkeder, her Bilka i Vejle, til internettet, stiger kravene til udviklingen af brugervenlige hjemmesider.

Udviklingen tager livet af danske webhuse

Mere e-handel og stigende krav til udvikling af sofistikerede hjemmesider kommer til at koste arbejdspladser i branchen, forudser dansk webudvikler.

Fremtidens e-handel byder på store udfordringer for leverandørerne af de bagvedliggende løsninger.

Så store udfordringer, at det vil reducere antallet af danske webudviklere. Det mener i hvert fald Christian Beer, som er administrerende direktør for udviklinghuset Dynamicweb Software.

"Teknologisk bliver løsningerne hele tiden bedre og bedre og kræver som sådan mere udvikling, og det - regner vi med - er der færre, som har ressourcer til at leve op til."

Dertil kommer, at kunderne stiller større krav til funktionalitet, men de vil ikke betale mere for det.

"At udvikle mere og opfylde stigende krav til funktionalitet uden at hæve priserne, det kræver volumen, og det bliver de webhuse, der kan honorere den udfordring, som overlever," konkluderer Christian Beer, som dog ikke ligefrem vil sætte navn på de kors, der skal rejses.

Integration til både økonomisystem og ERP-løsning er blandt de krav, so kunderne stiller, og her føler Dynamicweb sig godt rustet.

"Vores løsning har standard integration til økonomisystemer som C5, Navision og Axapta samt nogle mindre løsninger. Vi kan i princippet integrere til hvad som helst, men det er en standardløsning, kunderne vil have. Sådan en bliver også langt billigere, og så får kunden et produkt frem for en løsning," forklarer Christian Beer.

Et andet krav udspringer af, at op mod halvdelen af de besøgende i en webbutik forsøger at finde produkter ved hjælp af en søgefunktion.

"Det er der faktisk statistisk valide tal, som siger, og vi lancerer derfor noget, vi kalder en behovssøgning. Det bliver interessant, om vi kan ramme den besøgende på kundens præmisser," siger Christian Beer.

Skoven og konkurrenterne

Umiddelbart konkurrerer Dynamicweb mest mod Sitecore, til dels Tangora og så den underskov af små webhuse, der findes derude.

"Tidligere hørte Composite også til konkurrenterne, men i og med, at de nu er til open source, møder vi ikke rigtig dem mere," siger Christian Beer.

Hvor mange spillere, der egentlig manøvrerer rundt på det temmelig fragmenterede marked for udviklere af hjemmesider og webløsninger, kommer an på, hvordan markedet defineres.

I hvert fald er der Dynamicweb og Sitecore og Composite med flere inden for open source og så en generel underskov af små webudviklere.

Fejltagelsen

Dynamicwebs nye regnskab viser et fald i omsætningen på 12 millioner kroner set i forhold til sidste år og et overskud, som er mindre end en fjerdedel af resultatet fra året før.

"En del af faldet i omsætning hænger sammen med, at vi sidste år solgte vores konsulentafdeling fra," siger Christian Beer.

Derudover har det også kostet omsætning, at et søsterselskab selv er begyndt at fakturere for sine hostingydelser. Beløb, som Dynamicweb tidligere gennemfakturerede for dette selskab. Endelig har det kostet, at Dynamicweb sidste år ansatte en tre-fire sælgere for at "være klar, når markedet for alvor vender."

"Ja, det var selvfølgelig ikke fornuftigt, det kan vi se nu. Vi satsede på at vækste, men makroforholdene i Danmark har ikke været til det. Økonomien blandt de danske virksomheder, som vi sælger til, har ikke været god, så det var nok ikke den helt rigtige beslutning at ansætte de ekstra sælgere. Vi har ikke fået den ROI (Retur On Investment, red.), vi havde forventet, og det har kostet lidt på bundlinjen," siger Christian Beer og forsikrer, at Dynamics ambitioner for indeværende år klart overstiger sidste års præstationer.

Han mener, at omsætningen reelt er faldet med to millioner kroner, hvis der korrigeres for disse forhold, og "det er vi ikke tilfredse med".

"Generelt er vi overhovedet ikke tilfredse med vores præstationer i 2009/10," konstaterer Christian Beer.

Han vil ikke sætte tal på, men forventer "et betydeligt bedre resultat i indeværende regnskabsår end sidste år."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere