Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Foto: Lars Sundström

Telebranchen kan ikke opføre mobilmaster i Aalborg

Samtlige danske mobiloperatører har problemer med at få tilladelser til at opstille mobilantenner, lyder det fra telebranchen.

Læs også: Aalborg afviser problemer i mobilsager.

De fire danske mobiloperatører 3, TDC, Telenor og Telia er alle i gang med at opgradere deres mobilnet, så mobilt bredbånd bliver hurtigere.
 
Men i Aalborg går det noget mere trægt med at hæve hastigheden i nettet, end mobilselskaberne havde håbet.
 
"Alle de teleselskaber, der udruller mobilnet i Danmark, siger, at der er problemer med at få lov til at udbygge nettene i Aalborg Kommune," fortæller Jakob Willer, der er direktør i brancheforeningen Telekommunikations-industrien. 

Mobiloperatørerne skal have byggetilladelse, når de opstiller antenner, og det er ifølge Jakob Willer i Aalborg Kommune, at der er flest problemer med at få en tilladelse. 
 
Et generelt problem
"Jeg vil godt pege på Aalborg, fordi det i kommunen er et generelt problem for alle selskaberne. Vi taler ikke om et enkeltstående problem, og derfor kan vi som branche godt tage det op over for kommunen og spørge, om det ikke var en idé, at vi fik en dialog om, hvad der ligger bag," siger han og fortsætter:
 
"Kommunen er vendt positivt tilbage og har sagt, at den gerne vil have en dialog med os om det."
 
Jakob Willer understreger, at han ikke ønsker at hænge kommunen ud, men i stedet ønsker han en dialog, så problemet kan blive løst.
 
Fremskridt efter kritik
Debatten om kommuner, der bremser udrulningen af mobilnet, har kørt længe.

Sidste år skrev daværende videnskabsminister Helge Sander (V) og daværende KL-formand Erik Fabrin (V) et fælles brev, som blev sendt til alle landets kommuner. Heri stod der blandt andet:
 
"Vi opfordrer kommunerne til at yde en aktiv indsats for, at borgere, virksomheder og offentlige institutioner får adgang til mobilt bredbånd og andre digitale ydelser inden for kommunens område."

Telias administrerende direktør, Jesper Brøckner, støttede efterfølgende op og sagde, at der var behov for at lægge pres på kommunerne.
 
Der var igen debat om kommunernes sagsbehandling, da Højhastighedskomiteen, som Helge Sander havde nedsat, i januar fremlagde sin rapport.

I rapporten stod der, at kommunerne skulle oppe sig i sagsbehandlingen.
 
Og der er sket noget siden, vurderer Jakob Willer. 
 
Blevet bedre
"Jeg tror, at det mange steder er blevet bedre, og det går rigtigt godt med at have en dialog med kommunen. Det er nogle enkelte steder, at der er problemer, og det vil vi tage fat på nu, og vi starter i Aalborg, fordi der her var de største problemer," siger han.
 
Et af kritikpunkterne af de antenner, som mobiloperatørerne sætter op, er, at de ødelægger æstetikken i gadebilledet. Det er blandt andet derfor, at nogle ansøgninger bliver afvist eller trukket i langdrag.
 
"Jeg har fuld forståelse for, at kommunen må tage hensyn til æstetik og lokalplan, men det får alarmklokkerne til at ringe, når alle selskaber siger, at de har problemer i Aalborg," fortæller Jakob Willer. 
 
Læs også: Aalborg afviser problemer i mobilsager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.