Artikel top billede

Koncernchef Steve Ballmer har ikke haft så meget at klappe af her i julen, hvis man skal bedømme det ud fra hans åbenbart forringede evne til at skabe formue for Microsoft. (Foto: Daniel Sheehan)

Ballmers stjerne falder - Steve Jobs' stiger

Microsofts Steve Ballmer er havnet 69 placeringer under Apples Steve Jobs på liste over erhvervslederes evner til at skabe værdi for deres virksomheder.

Computerworld News Service: Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, er faldet 65 placeringer i årets rangering af verdens topchefer, mens Apples koncernchef, Steve Jobs, er steget 31 placeringer på en liste skabt på baggrund af chefernes evner til at skabe formue.

Men den lavere rangering som topchef sætter næppe Ballmers job på spil, vurderer en Microsoft-observatør.

"Så længe Steve Ballmer har den næststørste portion af aktierne i Microsoft samt opbakning fra Bill Gates, så går han ingen steder, med mindre det er af egen fri vilje," siger analytiker Rob Helm fra Directions on Microsoft, der fokuserer på brancheanalyse med udgangspunkt i softwarevirksomheden fra Redmond i Washington.

Listen, der udarbejdes af analytikere fra Applied Finance Group og konsulentvirksomheden Great Numbers, er offentliggjort i magasinet Chief Executive.

Listen forsøger at rangere de "erhvervsledere, som har været bedst til at skabe ægte økonomisk værdi" for deres virksomheder, fortæller Michael Burdi fra Applied Finance Group og Drew Morris fra Great Numbers.

Listens navn er CEO Wealth Creation Index og gør brug af begrebet "økonomisk margin", som måler, i hvor høj grad en virksomhed tjener penge udover dens risikojusterede kapitalomkostninger. Listen bygger på fire karakterer, der er udregnet via Applied Finance Groups proprietære måleparametre.

Ballmers rangering er på den seneste liste faldet dramatisk til nummer 73, siden han i 2009 lå nummer otte. CEO Wealth Creation Index giver Microsoft og Ballmer et "F" for ændringen i den økonomiske margin fra 2009 til 2010, hvilket i denne henseende placerer virksomheden i de nederste 20 procent af de 500 virksomheder på listen. Microsoft får dog et "A" i ledelseskvalitet.

45 af de 500 topchefer, der rangeres på listen, er faldet endnu længere end Ballmer heriblandt Marc Benioff fra CRM-leverandøren Salesforce.com, som faldt 75 placeringer til nummer 105, og John Riccitiello fra spiludgiveren Electronic Arts, som faldt 90 placeringer til nummer 261.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere