Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Rygte: Nokia vil gå over til Windows Phone 7

Med Symbian på vej ned kan der godt være en sandhed i rygtet om et samarbejde mellem Nokia og Microsoft.

Computerworld News Service: Nokia og Microsoft diskuterer angiveligt en alliance, der vil føre til smartphones fra Nokia med mobilstyresystemet Windows Phone 7.

Det hævder i hvert fald den respekterede russiske it-blogger Eldar Murtazin. Han er manden bag mange af de uofficielle smartphone-nyheder, der lækker ud.

Murtazin rapporterer på russisk via Google Translate, at Nokia i hemmelighed har mødtes med Microsoft de sidste par måneder, hvor de to virksomheder har diskuteret et udvidet samarbejde.

Murtazin antyder, at der ikke er tale om et samarbejde baseret på Microsoft Office-produkter til Nokias telefoner, men derimod om at skabe en hel linje af smartphones med Nokia som varemærke og Windows Phone 7 som styresystem.

Selvom Murtazin har et godt omdømme, når det kommer til insider-information fra Nokia, så skal det alligevel nævnes, at Nokia gentagne gange har afvist at have planer om at bruge andre styresystemer til sine smartphones end sine egne Symbian og MeeGo.

Der lød rygter tidligere på året om, at Nokia skulle være ved at undersøge brugen af Googles Android, hvilket finnerne dog har afvist på det kraftigste.

Nokias position truet

Hvor langt ude rygterne fra Murtazin end kan lyde, så er det slet ikke umuligt, at Nokia ligger i forhandlinger med Microsoft om at lave nogle Windows Phone 7-enheder.

Symbian, der ligger på Nokias aktuelle smartphones, anses i store træk for at være et underlegent alternativ til de elegante og polerede konkurrerende systemer fra Apple (iOS) og Google (Android).

Android og iOS er farligt tæt på at underminere Nokias position som verdens førende mobilproducent. Nokia er ifølge de sidste markedstal stadig verdens største mobilproducent, men virksomheden mister hurtigt markedsandele til iOS og til Android, som nu har snuppet over en fjerdedel af det globale marked for mobilstyresystemer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere