Artikel top billede

Snart kommer de mobile betalinger til din mobil

Near field communication (NFC) har længe luret i kulissen som teknologien, der gør det muligt at betale med mobilen. Nu kan gennembruddet være lige om hjørnet.

Det er efterhånden en del år siden, at et selskab som Nokia begyndte at tale om NFC som betalingsmiddel i butikkerne. Den RFID-baserede teknologi har imidlertid endnu ikke opnået den store udbredelse.

Hvis man skal tro analysefirmaet iSuppli, står NFC muligvis nu over for et snarligt gennembrud.

Selskabet har publiceret hovedkonklusionerne fra en analyse, der viser, at blandt andre Nokia og Google er med til at skubbe på med udbredelsen, og at NFC således allerede næste år vil opleve en eksplosiv vækst.
 
Mens antallet af solgte mobiltelefoner med indbygget NFC-chip i 2010 lå på 52,6 millioner på verdensplan, så vil det tal ifølge iSuppli i 2014 være steget til 220 millioner.

Det svarer til, at 13 procent af alle solgte mobiler vil indeholde en NFC-chip.

Kan bruges til mange ting

NFC er en åben teknologi, som en række teknologi-producenter bakker op om via NFC Forum. RFID-teknologien gør det muligt på meget korte afstande at koble en chip og en chiplæser, som er placeret i mobiltelefonen.

Mens et anvendelsesscenarie er at bruge NFC-teknologien til betalinger i eksempelvis et supermarked, så har blandt andre Nokia eksperimenteret en del med at bruge NFC til at verificere ægtheden af et fysisk produkt.

Et eksempel på det er de kinesiske forbrugere, der via deres Nokia-telefon kan tjekke, om eksempelvis et batteri til telefonen er ægte.

Telefonen holdes hen foran batteriæsken, der indeholder en chip. Herefter tjekkes ægtheden på det unikke produkt via internetforbindelsen, og få sekunder senere viser mobiltelefonen detaljer om produktet.

Det er nu eller aldrig

iSuppli vurderer, at 2012 bliver et vind-eller-forsvind-år for NFC.

"Med alle de igangværende og planlagte NFC-projekter i forskellige regioner rundt omkring i verden - samtidig med støtte til teknologien fra store interessenter som operatører, finansielle institutioner og banker - er det nødvendigt, at der bliver etableret forretningsmodeller, der lader hver enkelt deltager se en værdi i at tilbyde services," udtaler iSuppli-analytiker Jagdish Rebello.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.