Artikel top billede

Snart kommer de mobile betalinger til din mobil

Near field communication (NFC) har længe luret i kulissen som teknologien, der gør det muligt at betale med mobilen. Nu kan gennembruddet være lige om hjørnet.

Det er efterhånden en del år siden, at et selskab som Nokia begyndte at tale om NFC som betalingsmiddel i butikkerne. Den RFID-baserede teknologi har imidlertid endnu ikke opnået den store udbredelse.

Hvis man skal tro analysefirmaet iSuppli, står NFC muligvis nu over for et snarligt gennembrud.

Selskabet har publiceret hovedkonklusionerne fra en analyse, der viser, at blandt andre Nokia og Google er med til at skubbe på med udbredelsen, og at NFC således allerede næste år vil opleve en eksplosiv vækst.
 
Mens antallet af solgte mobiltelefoner med indbygget NFC-chip i 2010 lå på 52,6 millioner på verdensplan, så vil det tal ifølge iSuppli i 2014 være steget til 220 millioner.

Det svarer til, at 13 procent af alle solgte mobiler vil indeholde en NFC-chip.

Kan bruges til mange ting

NFC er en åben teknologi, som en række teknologi-producenter bakker op om via NFC Forum. RFID-teknologien gør det muligt på meget korte afstande at koble en chip og en chiplæser, som er placeret i mobiltelefonen.

Mens et anvendelsesscenarie er at bruge NFC-teknologien til betalinger i eksempelvis et supermarked, så har blandt andre Nokia eksperimenteret en del med at bruge NFC til at verificere ægtheden af et fysisk produkt.

Et eksempel på det er de kinesiske forbrugere, der via deres Nokia-telefon kan tjekke, om eksempelvis et batteri til telefonen er ægte.

Telefonen holdes hen foran batteriæsken, der indeholder en chip. Herefter tjekkes ægtheden på det unikke produkt via internetforbindelsen, og få sekunder senere viser mobiltelefonen detaljer om produktet.

Det er nu eller aldrig

iSuppli vurderer, at 2012 bliver et vind-eller-forsvind-år for NFC.

"Med alle de igangværende og planlagte NFC-projekter i forskellige regioner rundt omkring i verden - samtidig med støtte til teknologien fra store interessenter som operatører, finansielle institutioner og banker - er det nødvendigt, at der bliver etableret forretningsmodeller, der lader hver enkelt deltager se en værdi i at tilbyde services," udtaler iSuppli-analytiker Jagdish Rebello.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere