Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Der har været følere ude for at forhøre sig om, hvorvidt Onfone er til salg, fortæller stifter og medejer Morten Strunge. Foto: Onfone

Onfone-stifter klar til at sælge butikken

Hvis beløbet er det rette, og køberen den rigtige, så kan et salg af Onfone komme på tale, fortæller Onfone-stifter Morten Strunge.

Onfone er lige nu Danmarks største uafhængige mobilselskab.
 
Det vil sige et selskab, der ikke er en del af de fire mobiloperatører 3, TDC, Telia og Telenor.
 
I 2010 skrabede Onfone i årets sidste måneder cirka 20.000 kunder ind i snit, og selskabet har nu 125.000 kunder, som er koblet på Telenors mobilnet via Onfone
 
Og ifølge selskabets administrerende direktør og medejer, Morten Strunge, har nogle selskaber allerede haft følere ude. 
 
Hvem er det?
 
"Det vil jeg ikke sige," svarer Morten Strunge.
 
Det mest oplagte er vel Telenor, som skal bevare trafikken i sit eget netværk, er det ikke?
 
"Der er mange oplagte købere. Så længe du har en sund forretning, der kan eksistere uden at være ejet af en operatør, og som kan vokse fremadrettet, så er der også mange med penge, der kan finde den interessant."
 
Er din ambition på sigt at sælge virksomheden fra?
 
"På et eller andet tidspunkt kommer der nok nogen, som vil give et beløb, og hvor det passer ind i deres virksomhed, som gør, at man siger ja til det," siger han og fortsætter:

"Men omvendt er det ikke noget, som vi er pressede til ligesom andre mobilselskaber måske har været. Det er vi ikke, fordi det går rigtig godt, og fordi vi har det cash flow og den finansielle støtte (fra ejerne, red.), der gør, at vi kan ekspandere både i Danmark og eventuelt i andre nordiske lande."
 
Salgsværdi?
Det sidste salg af en mobiludbyder i Telenors net var i 2009, da iværksætteren Frank Rasmussen solgte Bibob og dets 69.000 kunder til Telenor for 93 millioner kroner. Det svarede til 1.348 kroner per kunde.
 
Skulle Onfone tage den samme pris for hver af sine kunder, så lyder selskabets værdi på 169 millioner kroner.
 
Morten Strunge er sammen med Kiss Technology-stifterne Peter Wilmar Christensen og Anne Marie Cramer hovedaktionær i Onfone, mens Moonis Kamil og Svend Thomsen er mindre aktionærer. Sidstnævnte er også vicedirektør i firmaet.

Læs også: Onfone kan være på vej til Sverige og Norge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere