Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan tabte 11 it-firmaer over en million på SKI-kaos

Hundredvis af it-firmaer har spildt tid og kræfter på SKI-udbud. Læs om et lille it-rådgivningsfirma, der brugte 60.000 kroner forgæves.

60.000 kroner.

Så meget mener direktør Ejnar Svejstrup fra firmaet osTeam A/S, at selskabet har tabt på SKI-balladen.
 
"Vi har desværre stolet på, at SKI var en troværdig instans, som kun lavede seriøse udbud," siger Ejnar Svejstrup fra selskabet, der  rådgiver inden for blandt andet it-sikkerhed.

Han anslår, at selskabet har brugt cirka to mandeuger til en værdi af 30.000 kroner på at klargøre ansøgningen.

"Hertil kommer udgifter til it-jura kursus (cirka 30.000 kroner)," siger han.

Direktøren har derfor fået nok.

"Dette var det vores første og sidste kontakt med SKI," siger Ejnar Svejstrup.

Mistede ordrer

Andre virksomheder, som Computerworld har været i kontakt med, fortæller, at deres tab går fra 25.000 kroner helt op til en halv million. Afhængig af hvordan man udregner sit tab.

Direktør Jeppe Schytte-Hansen fra it- og designfirmaet SkabelonDesign fortæller, at selskabet har brugt 90 mandetimer på to forskellige SKI-rammeaftaler, der blev annulleret. 

"Derudover forventer vi at gå glip af en omsætning på 250.000-400.000 kroner fra kunder som ikke kan bruge os som SKI leverandører - eller underleverandører til SKI godkendte leverandører," siger direktøren.

ITEK under Dansk Industri har vurderet, at it-firmaer har tabt et to-cifret millionbeløb som følge af SKI-balladen.

Du kan læse flere beretninger fra it-firmaer på næste side.

Så meget har vriksomhederne tabt

Computerworld har været i kontakt med disse firmaer, der beretter om deres SKI-tab.
 
96.000 kroner
"Vi har forgæves brugt cirka otte dages arbejde på at udfylde prækvalifikationen til 2.15, som blev aflyst dagen efter at vi havde indsendt vores materiale. Det svarer til cirka 96.000 kroner."

Allan Bo Rasmussen, Eafellows.
 
25.000 kroner
"Direkte tab har vi måske ikke haft, men vi kunne have brugt tiden til udfyldelse af prækvalifikationsmaterialet til mere værdiskabende arbejde. 'Tabet' vurderer vi til cirka 25.000 (cirka tre dages arbejde)."

Lennart Oleg Larsen, Edora.
 

30.000 kroner

"Vi har været med i seneste AFLYSTE udbud på 2.15 sammen med COMIT, som vi har gået sammen med i konsortie. Faktiske udgifter har været 2*15K til assistance fra rådgivningsvirksomhed + en masse masse arbejde."

Jesper Bergstedt, 2ndC A/S.
 
362.500 - 512.500 kroner
"Ja, vi har i 2010 brugt ca. 90 mandetimer på SKI (to forskellige rammeaftaler), som nu er annulleret (idet vi har en ressourceudnyttelsesprocent på næsten 100 er tabt fortjeneste = 112.500 kr.).

Derudover forventer vi at gå glip af en omsætning på 250.000-400.000 kr. fra kunder, som ikke kan bruge os som SKI leverandører - eller underleverandører til SKI godkendte leverandører.

Det er til meget stor gene for både vores virksomhed og for en del af dem, vi til dagligt samarbejder med.

Jeg håber, at der kan blive lavet en fremtidig konstellation med bedre styring, mere ekspertrådgivning på de forskellige områder, hvorpå aftalerne differentierer sig fra hinanden, og at der laves en koordination med Statens Indkøb."

Jeppe Schytte-Hansen, SkabelonDesign.
 
40.000 kroner
"Fire-fem "konsulentdage" dage på cloud-udbuddet og på it-konsulenter-udbuddet. Det vil sige cirka 40K i tabt omsætning på grund af spildt arbejde. Cloud-udbuddet blev udskudt (fra sommer til jul 2010, red.), og så droppede vi det pga. bøvlet. Vedrørende it-konsulentudbud blev prækvalifikationen annulleret"

Brian Østberg, D60.
 
50.000 kroner
"Ja - cirka 100 arbejdstimer samt 50.000,- til ekstern konsulent"

Niels Ishøj, KIBI Danmark A/S.
 
20.000 kroner
"Vi har søgt på SKI for første gang....Vi har brugt eksterne til at hjælpe os med diverse tekst og it. Samlet cirka kroner 20.000,- i ekstern. Vi har selv brugt uger på besvarelsen, igen fordi det er nyt for os, og det, der spørges om, er helt i skoven i forhold til det, vi skal byde på....

MEN - det værste for os er jo, at vi så stadig ikke er på SKI - og kommunerne vælger at handle med dem, der er på SKI .... så vi er så i en for os ubestemt periode holdt uden for ..." 

Kim Niebling, EuroForm A/S.
 
500.000 kroner
"Indtil nu kan vi ikke dokumentere et tab i form at tabte kunder. Men vores tilbudsinvestering som alene i kostpris er i størrelsesordenen 500 t.kr på vores 17.10 rammeaftaler er jo tabt, når 17.10 nu er opsagt lang tid før udløb. Det er selvfølgelig svært utilfredsstillende.

Jeg skal dog nævne, at vores kunder er meget frustrerede og usikre, og vi på den baggrund forventer en omsætningsnedgang."

Søren Thimmer, A-2 A/S.
 
150.000 - 220.000 kroner
"Ja vi har været hårdt ramt. Direkte omkostninger i form af udfærdigelse af prækval-materiale er cirka tre mand i cirka en uge (120-140 timer) = kroner 60-70.000. Indirekte omkostninger - altså opgaver, som vi kunne have brugt tid på i stedet - er umulige at gøre op, men ligger vel i omegnen af kroner 100-150.000. Altså et samlet tab i omegnen kroner 150-220.000"

Morten Steen Søndergaard, ITX.
 
50.000 kroner
"Vi var blandt de virksomheder, som bød på rammeaftale 2.15 vedrørende it-konsulenydelser. Udbuddet blev som bekendt aflyst, men så sent at vi havde nået at svare på udbudsmaterialet.

Vores direkte tab er derfor lig den tid, vi brugte på at udarbejde materialet, plus den tid vi har brugt på at afdække en række samarbejdsmuligheder med andre leverandører (skønsmæssigt cirka kroner 50.000 i tabt fakturering - hvilket er mange penge for en lille virksomhed).

Derudover går vi formentlig glip af noget forretning, som vi kunne have fået, hvis vi var kommet på rammeaftalen. 
Vi har en række offentlige kunder, som vi har et rigtig godt samarbejde med, men som i visse tilfælde har haft svært ved at købe vores ydelser, da vi ikke har en SKI-aftale, og da vi ikke har særskilte rammeaftaler med dem.

Det har ret stor betydning for os, da vi er en relativt ung konsulentvirksomhed. Vi har dog i nogle tilfælde fundet andre veje."

Jacob Strange, NineConsult A/S.
 

60.000 kroner

"Vi har desværre stolet på, at SKI var en troværdig instans, som kun lavede seriøse udbud. Vi har brugt cirka to manduger (cirka 30.000 kroner) på at klargøre ansøgningen. Hertil kommer udgifter til it-jura-kursus (cirka 30.000 kroner). Dette var vores første og sidste kontakt med SKI..."

Ejnar Svejstrup, osTeam A/S.




IT-JOB

NOVAX A/S

Sales Director

REMA 1000

Cloud-specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere