Artikel top billede

"Vi havde store overskud inden finanskrisen, som betyder, at vi har kunnet investere i en række lande," siger Lars Wørzner, der er administrerende direktør i 7N A/S.

Konsulenthus: Krise ... hvilken krise?

Bundlinjen er sort, og projekterne står i kø hos dansk konsulenthus med ny direktør.

Tilbagegang på alle væsentlige nøgletal i det seneste regnskab er ikke nok til at bringe Lars Wørzner ud af fatning. Han har siden 1. oktober sidste år siddet som administrerende direktør for it-konsulenthuset 7N A/S.

Og det er han godt tilfreds med.

"Konsulentbranchen har lagt krisen bag sig. Vi har i dag en langt større pipeline og bedre muligheder end for bare et halvt år siden, så timingen er rigtig god," siger Wørzner og henviser til det at blive administrerende direktør for en virksomhed, der kror sig i en suppe af vækst på alle markeder.

Nogle nørder

7N, der er repræsenteret i Norge, Sverige, Holland, Polen, Schweiz, Indien, England og USA, har overordnet set været gennem en bemærkelsesværdig vækst. Fra en halv snes ansatte siden den første 7N-konstellation så dagens lys for mere end 20 år siden og til nu med i alt næsten 500 fastansatte og freelance-medarbejdere fordelt på otte lande rundt om på kloden.

Ejerskabet fordeler sig med 44 procent til bestyrelsesformand og forhenværende topchef Jeppe Hedaa. Dertil kommer Erik Damgaard og en række mindretals-aktionærer.

Selskabets konsulenter er temmelig nørdede, og blandt spidskompetencerne er .NET, Allfusion:Gen, Arkitektur/metode, CMMI, DBA, Embedded, Mainframe og J2EE/Java, mens kunderne typisk er større it-udviklingsafdelinger.

Næste stop Tyskland

Tilbagegangen ryster som nævnt ikke direktøren, for "det koster at sætte gang i nye aktiviteter i andre lande".

"I november og december havde vi overskud i seks af de otte lande, vi er repræsenteret i, og i slutningen af i år forventer vi overskud i alle otte lande," siger Wørzner.

7N har netop åbnet sit ottende kontor i San Francisco i Californien og forventer, at næste stop bliver Tyskland.

"Jeg regner med, at vi vokser en del i omsætning, og Tyskland er det næste oplagte marked for os. Hvad der skal derefter, har vi ikke besluttet endnu," siger Lars Wørzner.
 
Han vurderer, at indtjeningen vil følge trop, når omsætningen stiger, men at 7N bliver ved med at bruge noget af overskuddet til at åbne repræsentationer i nye lande, og at det, ikke overraskende, vil gå ud over bundlinjen. I hvor høj grad, Wørzners optimisme holder stik, vil vise sig i takt med, at vinteren slipper sit greb, og dagene bliver længere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere