Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

It-chef Allan Bager forventer blandt andet at blive klogere på, hvordan man integrerer sociale medier som Facebook, Twitter og "alt det stads". Foto: Klaus Krabbe

Odenses it-chef henter inspiration i Florida

Odense Kommune bruger IBM's samarbejdssoftware Lotus Notes og deltager med tre mand på den 18. Lotusphere-konference for at få inspiration og se 'the new black'.

Den store 'collaboration' konference Lotusphere løber af stabelen i denne uge i Orlando, Florida. Konferencen handler om IBM's meget omfattende samarbejdsværktøj Lotus Notes.

En af gæsterne er Odense Kommune, som i år stiller med tre mand m/k.

Odense Kommune bruger Notes-mail, -databaser, -kalender og -chat-funktion (Sametime) og har brugt IBM's samarbejdssoftware i mere end 10 år.

"Vi skal bruge turen til at kigge lidt ud i fremtiden og se i hvilken retning, vi skal præge den software, vi skal bruge i Odense fremover," siger Allan Bager, it-chef, Odense Kommune.

Masser af inspiration

I 2007 var Allan Bager og et par kolleger også til Lotusphere og fik dengang indfriet forventningerne.

"Dengang fik vi meget inspiration til integration på glasfladen. Der blev snakket meget om portaler, og vi samlede data fra alle mulige kilder og samarbejdsværktøjer," fortæller Allan Bager.

De forløbne fire år har kommunens it-folk brugt til at sætte en software-dagsorden internt i kommunen og også på det fælleskommunale område.

"Nu skal vi se, hvad der er 'the new black' - og hvad der kommer til at ske de næste par år. Kollaboration er i hvert fald kommet for at blive," konstaterer it-chefen.

Han tror, at et af de emner, der bliver taget op på Lotusphere er sociale medier som Facebook, Twitter og "alt det stads".

"Det bliver spændende at se, hvordan de sociale medier vil påvirke vores brug af videndeling professionelt og i forretningsverdenen."

Glæder sig til det uventede

Derudover glæder Allan Bager sig til at høre om de ting, "vi ikke er forberedt på, og som vi også kan blive inspireret af."

Hvordan planlægger I jeres deltagelse på konferencen?

"Vi vælger ud fra programmet, og hvad vi sådan lige falder over. Derudover vil vi også se på, hvad der bliver 'hypet' mest, og det vil ikke nødvendigvis være IBM software. Nogle af de samme emner, ville sikkert også være store på en Microsoftkonference," siger Allan Bager.

Odense Kommune har valgt at sende tre medarbejdere til Florida.

"Vi kunne godt sende én afsted og så lidt oftere, men vi vil hellere tage nogle stykker afsted og så med nogle års mellemrum. På den måde kan du nå mere og har nogen at drøfte alt det nye med. Nogen, som har haft de samme oplevelser som dig selv," ræsonnerer Allan Bager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere