Artikel top billede

"Det er kritisk for virksomheden, at CSC's aftaler ikke svarer til konkurrenternes. Ellers kan vi ikke være konkurrencedygtige," siger Carsten Lind, administrerende direktør hos CSC. (Foto: Tom Ingvardsen)

CSC-boss håber på forlig få dage før mulig konflikt

Administrerende direktør hos CSC, Carsten Lind, håber på en forhandlingsløsning i konflikten med Prosa forud for truende konflikt.

"Det her er en alvorlig situation, som vi helst ville have undværet. Men det er vigtigt for virksomheden, at vi får lavet de her ting om."

Sådan siger administrerende direktør Carsten Lind hos den konflikttruede it-gigant CSC, efter at medarbejderne onsdag bekræftede Prosas mulighed for at udstede andet strejkevarsel og samtidig gav tre procent af lønnen til en konfliktkasse. 

Han håber stadig på et forlig frem for en egentlig konflikt, der kan bryde ud med lockoutede medarbejdere allerede næste onsdag. 
 
"Jeg har fortsat en tro på og lyst til at finde en løsning af forhandlingens vej. Jeg ser selvfølgelig allerhelst, at vi undgår en konflikt," siger Carsten Lind.  

Spændt på møde 

Derfor er han spændt på forhandlingsparternes møde i forligsinstitutionen i dag, fredag, hvor han helst ser muligheden for en aftale gennemført.  
 
"Det er der, vi finder ud af, om der kommer et andet strejkevarsel fra Prosa til os, som vil gøre, at der kommer en konflikt," siger Carsten Lind.
 
Han vil ikke kommentere på, hvor meget CSC er parat til at slække på kravene til Prosa, som går på, at fagforeningens medlemmer ifølge CSC skal ned i løn og op i arbejdstid, så de ansatte matcher niveauet hos CSC's konkurrenter. 
 
Konkurrenter uden overenskomst
Omvendt argumenterer Prosa for, at det er muligt, at CSC's medarbejdere er dyrere end konkurrenternes, men at dette skyldes konkurrenternes dårligere forhold og mangel på generelle overenskomster.
 
"De har ikke ordentlig, generel overenskomstdækning, de her store virksomheder," siger Hanne Lykke Jespersen.
 
Derfor bør løsningen på CSC's problem ifølge Prosa være, at forbedre løn- og arbejdsforhold hos CSC's konkurrenter frem for at forringe overenskomsten hos CSC's egne ansatte ved at forsøge at fjerne overenskomsterne. 
 
Vil ikke afskaffe overenskomst
"Der er ingen i ledelsesteamet, der er ude i et ærinde om at afskaffe overenskomster eller for den sags skyld fagforeninger. Vi siger bare, at det er kritisk for virksomheden, at CSC's aftaler ikke svarer til konkurrenternes i det marked, vi agerer i. Ellers kan vi ikke være konkurrencedygtige," siger Carsten Lind.  
 
Derfor vil Carsten Lind have medarbejderne omfattet af de samme gode vilkår som hos konkurrenterne på det danske marked i sammenlignelige virksomheder.
 
"Vi har brug for at komme på markedsniveau på vores overenskomster, og sandheden er, at det, der gælder for den overenskomst med Prosa, og for den sags skyld også andre, er helt ude af trit med det marked og den virkelighed, vi opererer i," siger Carsten Lind.      
 
136 risikerer lockout onsdag
Hos Prosa indrømmer Hanne Lykke Jespersen, at medlemmernes overenskomst hos CSC er god.
 
"Men det er klart, at nogle af dem, de sammenligner sig med, netop er de, som afviser at have overenskomst. Derfor synes vi, det er en dårlig sammenligning," siger hun.  
 
Konflikten mellem CSC og Prosa kan være en realitet allerede på onsdag, hvor 136 medarbejdere risikerer lockout, hvis forligsinstitutionen ikke ser udsigt til en mulig løsning mellem parterne fredag.

Det er ikke første gang, at CSC krydser klinger med Prosa. Blandt andet har Prosa tidligere meldt CSC til politiet for at bruge lavtlønnede indere som arbejdskraft. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere