Odense: Sådan vil vi få tilladelse til Google Apps

Odense Kommune overgiver sig ikke, selv om Datatilsynet siger blankt nej til kommunens planer om at bruge Google Apps. Læs her, hvordan kommunen vil få tilladelsen til skyen.

Læs også:

Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

Datatilsyn: Der er løsninger for Odense i Google-sag


Tredje gang var ikke lykkens gang for Odense Kommune.

Og nyheden om, at Odense Kommune for tredje gang har fået afslag af Datatilsynet til at benytte Google Apps i kommunens skoler, får en blandet modtagelse af Odenses it-sikkerhedsleder John Bonnerup.
 
Dels er der naturlig ærgrelse over afgørelsen, dels fortsat kampgejst for at få presset kommunens cloud-ønsker igennem det snævre juridiske nøglehul, hvor persondataloven, cloud-udbydernes one-size-fits-all-tilbud og Odenses interne cloud-forberedelser indtil videre har gjort det umuligt at få låst døren helt op til dataskyerne.
 
"Jeg er helt overbevist om, at vi får tilladelse til brugen af Google Apps på et tidspunkt. Det skyldes, at vi nok skal få sat det rette sikkerhedssystem op omkring vores løsning," forklarer John Bonnerup til Computerworld i kølvandet på Datatilsynets afgørelse. 
 
Tilbage til tegnebrættet
Han fortæller, at kommunen må tilbage til mødelokalet og tegnebrættet for at strikke den rette sikkerhed sammen omkring kommunens ønskede brug af Google Apps.
 
"Hvis vi eksempelvis skal foretage en anden risikovurdering, så må vi jo sætte os rundt om et bord og finde ud af, hvordan vi gør det. Det burde være en overkommelig opgave, som vi kan arbejde videre med," lyder det fra John Bonnerup.
 
Cloududbydere og jura som showstoppere
Samtidig påpeger han, at cloud-udbydere som Google utvivlsomt vil kigge nysgerrigt på afgørelsen og selv overveje, hvordan de kan nærme sig kunderne.
 
Blandt andet fremhæver it-sikkerhedschefen konkret, at Google givetvis vil kigge nærmere på, hvordan selskabets databehandler-aftale er sat sammen.
 
"Vores databehandler-aftale med Google skal jo bare udformes, så den ligner alle andre databehandler-aftale. Det er ikke særligt avanceret, og derfor burde Google også have en interesse i at ændre sin aftale," siger John Bonnerup.
 
Også lovgivningen omkring persondataloven og sikkerhedsbekendtgørelsen får et skud for boven.
 
"Man kan sige, at lovgivningen er lidt firkantet i forhold til en cloud-godkendelse, når andre hosting-selskaber i Danmark kan få lov til at opbevare data," mener John Bonnerup.
 
Ønsker ikke at være bannerfører
Odense-sagen har både dansk og europæisk bevågenhed, da sagen er et af de allerførste tilfælde, hvor en offentlig myndighed forsøger at benytte Google Apps.
 
Men det er rent faktisk ikke et ønske-scenario for Odense Kommune.
 
"Det bunder ikke i et ønske om at være bannerfører for cloud computing, at vi fortsætter kampen. Men vi ønsker at benytte teknologien videst og billigst muligt, og så bliver vi nødt til at prøve nogle grænser af," siger John Bonnerup.

Læs også:

Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

Datatilsyn: Der er løsninger for Odense i Google-sagYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Test jeres it-sikkerhed gratis i 14 dage med Cisco Stealthwatch - og få rapport med resultaterne direkte i din indbakke
Du kan nu - kvit og frit - teste banebrydende it-sikkerhedsløsninger fra Cisco. Cisco Stealthwatch holder øje med trafikken på dit netværk. Den danner et normalbillede af trafikken og giver dig en advarsel, så snart der sker afvigelser, herunder trafik til og fra printere, laptop-kameraer og lignende, som ikke kan beskyttes med klassisk antivirus-software. Efter 14 dage modtager du en rapport direkte i din indbakke med et samlet overblik over opfangede trusler og et helhedsbillede af adfærden på dit netværk. Når du booker en trial, registrerer vi dig i vores system og retter henvendelse til dig via en af vores partnere inden for ganske få dage. Trialløsningen er enkel at installere og kræver ingen ny hardware.