Odense: Sådan vil vi få tilladelse til Google Apps

Odense Kommune overgiver sig ikke, selv om Datatilsynet siger blankt nej til kommunens planer om at bruge Google Apps. Læs her, hvordan kommunen vil få tilladelsen til skyen.

Læs også:

Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

Datatilsyn: Der er løsninger for Odense i Google-sag


Tredje gang var ikke lykkens gang for Odense Kommune.

Og nyheden om, at Odense Kommune for tredje gang har fået afslag af Datatilsynet til at benytte Google Apps i kommunens skoler, får en blandet modtagelse af Odenses it-sikkerhedsleder John Bonnerup.
 
Dels er der naturlig ærgrelse over afgørelsen, dels fortsat kampgejst for at få presset kommunens cloud-ønsker igennem det snævre juridiske nøglehul, hvor persondataloven, cloud-udbydernes one-size-fits-all-tilbud og Odenses interne cloud-forberedelser indtil videre har gjort det umuligt at få låst døren helt op til dataskyerne.
 
"Jeg er helt overbevist om, at vi får tilladelse til brugen af Google Apps på et tidspunkt. Det skyldes, at vi nok skal få sat det rette sikkerhedssystem op omkring vores løsning," forklarer John Bonnerup til Computerworld i kølvandet på Datatilsynets afgørelse. 
 
Tilbage til tegnebrættet
Han fortæller, at kommunen må tilbage til mødelokalet og tegnebrættet for at strikke den rette sikkerhed sammen omkring kommunens ønskede brug af Google Apps.
 
"Hvis vi eksempelvis skal foretage en anden risikovurdering, så må vi jo sætte os rundt om et bord og finde ud af, hvordan vi gør det. Det burde være en overkommelig opgave, som vi kan arbejde videre med," lyder det fra John Bonnerup.
 
Cloududbydere og jura som showstoppere
Samtidig påpeger han, at cloud-udbydere som Google utvivlsomt vil kigge nysgerrigt på afgørelsen og selv overveje, hvordan de kan nærme sig kunderne.
 
Blandt andet fremhæver it-sikkerhedschefen konkret, at Google givetvis vil kigge nærmere på, hvordan selskabets databehandler-aftale er sat sammen.
 
"Vores databehandler-aftale med Google skal jo bare udformes, så den ligner alle andre databehandler-aftale. Det er ikke særligt avanceret, og derfor burde Google også have en interesse i at ændre sin aftale," siger John Bonnerup.
 
Også lovgivningen omkring persondataloven og sikkerhedsbekendtgørelsen får et skud for boven.
 
"Man kan sige, at lovgivningen er lidt firkantet i forhold til en cloud-godkendelse, når andre hosting-selskaber i Danmark kan få lov til at opbevare data," mener John Bonnerup.
 
Ønsker ikke at være bannerfører
Odense-sagen har både dansk og europæisk bevågenhed, da sagen er et af de allerførste tilfælde, hvor en offentlig myndighed forsøger at benytte Google Apps.
 
Men det er rent faktisk ikke et ønske-scenario for Odense Kommune.
 
"Det bunder ikke i et ønske om at være bannerfører for cloud computing, at vi fortsætter kampen. Men vi ønsker at benytte teknologien videst og billigst muligt, og så bliver vi nødt til at prøve nogle grænser af," siger John Bonnerup.

Læs også:

Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

Datatilsyn: Der er løsninger for Odense i Google-sagYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.