Odense: Sådan vil vi få tilladelse til Google Apps

Odense Kommune overgiver sig ikke, selv om Datatilsynet siger blankt nej til kommunens planer om at bruge Google Apps. Læs her, hvordan kommunen vil få tilladelsen til skyen.

Læs også:

Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

Datatilsyn: Der er løsninger for Odense i Google-sag


Tredje gang var ikke lykkens gang for Odense Kommune.

Og nyheden om, at Odense Kommune for tredje gang har fået afslag af Datatilsynet til at benytte Google Apps i kommunens skoler, får en blandet modtagelse af Odenses it-sikkerhedsleder John Bonnerup.
 
Dels er der naturlig ærgrelse over afgørelsen, dels fortsat kampgejst for at få presset kommunens cloud-ønsker igennem det snævre juridiske nøglehul, hvor persondataloven, cloud-udbydernes one-size-fits-all-tilbud og Odenses interne cloud-forberedelser indtil videre har gjort det umuligt at få låst døren helt op til dataskyerne.
 
"Jeg er helt overbevist om, at vi får tilladelse til brugen af Google Apps på et tidspunkt. Det skyldes, at vi nok skal få sat det rette sikkerhedssystem op omkring vores løsning," forklarer John Bonnerup til Computerworld i kølvandet på Datatilsynets afgørelse. 
 
Tilbage til tegnebrættet
Han fortæller, at kommunen må tilbage til mødelokalet og tegnebrættet for at strikke den rette sikkerhed sammen omkring kommunens ønskede brug af Google Apps.
 
"Hvis vi eksempelvis skal foretage en anden risikovurdering, så må vi jo sætte os rundt om et bord og finde ud af, hvordan vi gør det. Det burde være en overkommelig opgave, som vi kan arbejde videre med," lyder det fra John Bonnerup.
 
Cloududbydere og jura som showstoppere
Samtidig påpeger han, at cloud-udbydere som Google utvivlsomt vil kigge nysgerrigt på afgørelsen og selv overveje, hvordan de kan nærme sig kunderne.
 
Blandt andet fremhæver it-sikkerhedschefen konkret, at Google givetvis vil kigge nærmere på, hvordan selskabets databehandler-aftale er sat sammen.
 
"Vores databehandler-aftale med Google skal jo bare udformes, så den ligner alle andre databehandler-aftale. Det er ikke særligt avanceret, og derfor burde Google også have en interesse i at ændre sin aftale," siger John Bonnerup.
 
Også lovgivningen omkring persondataloven og sikkerhedsbekendtgørelsen får et skud for boven.
 
"Man kan sige, at lovgivningen er lidt firkantet i forhold til en cloud-godkendelse, når andre hosting-selskaber i Danmark kan få lov til at opbevare data," mener John Bonnerup.
 
Ønsker ikke at være bannerfører
Odense-sagen har både dansk og europæisk bevågenhed, da sagen er et af de allerførste tilfælde, hvor en offentlig myndighed forsøger at benytte Google Apps.
 
Men det er rent faktisk ikke et ønske-scenario for Odense Kommune.
 
"Det bunder ikke i et ønske om at være bannerfører for cloud computing, at vi fortsætter kampen. Men vi ønsker at benytte teknologien videst og billigst muligt, og så bliver vi nødt til at prøve nogle grænser af," siger John Bonnerup.

Læs også:

Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

Datatilsyn: Der er løsninger for Odense i Google-sagYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.