Artikel top billede

Foto: René Strandbygaard/DSB (Foto: René Strandbygaard/DSB)

Sådan vil DSB outsource hele it-driften

It-driften skal strammes op hos DSB. Det handler ikke kun om at spare penge, men om at bygge forretningen på ny og få tid til it-udvikling.

Den daglige it-drift hos DSB skal være mere effektiv, robust og fleksibel.

Disse tre nøglemål vil man dække ind via en outsourcing. I fremtiden kan det således blive en medarbejder i et helt andet firma end DSB, der tager imod brugernes opkald om problemer med mailen eller nedbrud på serveren.

DSB's it-afdeling består i dag af 250 medarbejdere. Af dem arbejder cirka 100 med drift og support, og det er denne gruppe, som skal outsources.

Der bliver dog ikke tale om fyringer.

"Medarbejderne skal indgå i det firma, der overtager opgaverne. Vi outsourcer ikke bare for at spare på mandskabet. De væsentligste årsager er andre. Blandt andet er vores fokus på mere driftssikre og effektive it-ydelser. Samtidig vil det være umuligt at drive vores it uden den specialviden, som vores kompetente medarbejderne har," siger René Munk-Nissen, underdirektør i DSB IT.

"Men der kan blive tale om, at medarbejderne skal udføre nye opgaver eller have en ny geografisk placering. Og hos en leverandør, som kan tilbyde et stærkere fagligt miljø og bedre faglig udvikling, end vi i DSB IT trods vores størrelse kan tilbyde "

Fidusen ved at flytte medarbejderne er at spare på administration og tankevirksomheder omkring driften.

"Derved kan vi koncentrerer os om det, vi er gode til og lægge driften ud til en leverandør, hvis kompetence er netop drift, og i stedet give mere fokus til fremadrettet at støtte og udvikle DSB's kerneforretning," siger René Munk-Nissen.

Det handler ikke (kun) om penge

Beslutningen om at flytte it-driften ud af huset er ikke alene baseret på økonomi.

Den er et led i en langsigtet strategi, der de kommende år skal støtte DSB's forretningsstrategi og DSB's ambitioner om en mere international virksomhed, som i større grad kan operere på tognettet i andre lande, som DSB allerede gør i Sverige og Tyskland.

"Vi ønsker mere robusthed og ikke mindst fleksibilitet i driften. Det har været det væsentlige. Vi forventer også at spare nogle penge, men det kan betragtes som en slags bonus, der dog kan løbe op i et millionbeløb" siger René Munk-Nissen.

Tre bølger

DSB IT har i 2010 fastlagt og lanceret en it strategi, som er opdelt i tre bølger med mere end 30 forskellige initiativer, der rulles ud frem til 2015.

Den første bølge med 12 initiativer, herunder outsourcing, skyller ind over virksomheden frem til 2012, hvorefter initiativerne i bølge to iværksættes.

"Det handler om at frigive kræfter til at udvikle it ved at slippe for at drive it," fortæller René Munk-Nissen.

"Det skal give mere overskud til it-ledelse og strategi-planlægning," siger han.

DSB IT arbejder nu på at strikke et EU-udbud sammen, som leverandørerne kan byde på, og koncernledelsen i DSB forventes at tage den endelige beslutning om udbud ved udgangen af 2011.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere