Jura-professor og formand for ekspertudvalget, Mads Bryde Andersen, anser standard-diskussionen som meget væsentlig for det danske samfund.

Se hvad ODF/OOXML-eksperterne drøfter i 12. time

I denne uge kan dokument-eksperterne gøre arbejdet færdigt efter fem års sværdslag om ODF og OOXML. Formanden for ekspertudvalget lufter sine tanker om arbejdet her.

Læs også:
Nu ruller krigen mellem ODF og OOXML igen


Åbne standarder er en slatten løftestang i Danmark

I morgen, tirsdag, skal ekspertudvalget om åbne standarder mødes for at diskutere hvilke formater, der skal inkluderes på den formatliste, som statslige myndigheder fra 1. april skal være i stand til at sende og modtage.

For bordenden i udvalget sidder jura-professor Mads Bryde Andersen, der har været formand for ekspertudvalget siden forhenværende videnskabsminister Helge Sander (V) udpegede ham til hvervet i foråret 2008.

Hvad er dagsordenen på tirsdagens møde, Mads Bryde Andersen?

"Vi har fået stillet nogle spørgsmål fra politikerne, som vi skal svare på. Tirsdag skal vi diskutere, hvordan vores udtalelse - altså vores besvarelse - skal se ud."

Er det så det sidste og afgørende møde i ekspertudvalget?

"Det ved jeg ikke endnu."

Hvad mener du om folks og mediernes interesse for to de standarder, ODF og OOXML?

"Det har jeg ingen opfattelse af, og jeg ved faktisk ikke, hvor meget medierne har fulgt diskussionen."

Nu har standarddiskussionen været en af de længste debatter på Christiansborg i nyere tid. Hvordan kan det være, at det tager så lang tid at træffe en beslutning?

"Synes du, det har taget lang tid? Når man tænker på, hvor meget der er på spil, så synes jeg ikke, det har taget specielt lang tid. Det er da utroligt væsentlige spørgsmål, som vi skal afgøre, så det er ikke lige noget, man klarer på en eftermiddag."

Hvad synes du, de væsentlige spørgsmål består i?

"Vi taler om, hvor og hvordan offentlige myndigheder skal indkøbe (kontorpakker, red.) i stort antal."

Er cloud computing et emne, som I vil forholde jer til i jeres kommende rapport?

"Det vil folk se, når vi har svaret på spørgsmålene. Jeg ønsker helt generelt ikke at kommentere på eventuelt indhold i vores svar."

Efter tirsdagens møde i ekspertudvalget, hvad skal der så ske?

"Enten bliver vi færdige med vores arbejde tirsdag, eller også skal vi fortsætte det."

Hvilken beslutninger omkring dokumentformater hælder ekspertudvalget til?

"Ingen kommentarer."

Hvornår bliver den endelige beslutning truffet?

"Det er der ingen, der ved."

Efter ekspertudvalget har fået nedskrevet sine anbefalinger, overbringer det standarderne til videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

Du kan læse mere om udvalgets tidligere arbejde og nuværende proces her.

Læs også:
Nu ruller krigen mellem ODF og OOXML igen


Åbne standarder er en slatten løftestang i Danmark


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.