Jura-professor og formand for ekspertudvalget, Mads Bryde Andersen, anser standard-diskussionen som meget væsentlig for det danske samfund.

Se hvad ODF/OOXML-eksperterne drøfter i 12. time

I denne uge kan dokument-eksperterne gøre arbejdet færdigt efter fem års sværdslag om ODF og OOXML. Formanden for ekspertudvalget lufter sine tanker om arbejdet her.

Læs også:
Nu ruller krigen mellem ODF og OOXML igen


Åbne standarder er en slatten løftestang i Danmark

I morgen, tirsdag, skal ekspertudvalget om åbne standarder mødes for at diskutere hvilke formater, der skal inkluderes på den formatliste, som statslige myndigheder fra 1. april skal være i stand til at sende og modtage.

For bordenden i udvalget sidder jura-professor Mads Bryde Andersen, der har været formand for ekspertudvalget siden forhenværende videnskabsminister Helge Sander (V) udpegede ham til hvervet i foråret 2008.

Hvad er dagsordenen på tirsdagens møde, Mads Bryde Andersen?

"Vi har fået stillet nogle spørgsmål fra politikerne, som vi skal svare på. Tirsdag skal vi diskutere, hvordan vores udtalelse - altså vores besvarelse - skal se ud."

Er det så det sidste og afgørende møde i ekspertudvalget?

"Det ved jeg ikke endnu."

Hvad mener du om folks og mediernes interesse for to de standarder, ODF og OOXML?

"Det har jeg ingen opfattelse af, og jeg ved faktisk ikke, hvor meget medierne har fulgt diskussionen."

Nu har standarddiskussionen været en af de længste debatter på Christiansborg i nyere tid. Hvordan kan det være, at det tager så lang tid at træffe en beslutning?

"Synes du, det har taget lang tid? Når man tænker på, hvor meget der er på spil, så synes jeg ikke, det har taget specielt lang tid. Det er da utroligt væsentlige spørgsmål, som vi skal afgøre, så det er ikke lige noget, man klarer på en eftermiddag."

Hvad synes du, de væsentlige spørgsmål består i?

"Vi taler om, hvor og hvordan offentlige myndigheder skal indkøbe (kontorpakker, red.) i stort antal."

Er cloud computing et emne, som I vil forholde jer til i jeres kommende rapport?

"Det vil folk se, når vi har svaret på spørgsmålene. Jeg ønsker helt generelt ikke at kommentere på eventuelt indhold i vores svar."

Efter tirsdagens møde i ekspertudvalget, hvad skal der så ske?

"Enten bliver vi færdige med vores arbejde tirsdag, eller også skal vi fortsætte det."

Hvilken beslutninger omkring dokumentformater hælder ekspertudvalget til?

"Ingen kommentarer."

Hvornår bliver den endelige beslutning truffet?

"Det er der ingen, der ved."

Efter ekspertudvalget har fået nedskrevet sine anbefalinger, overbringer det standarderne til videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

Du kan læse mere om udvalgets tidligere arbejde og nuværende proces her.

Læs også:
Nu ruller krigen mellem ODF og OOXML igen


Åbne standarder er en slatten løftestang i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.