Artikel top billede

Et enkelt ERP-system er slet ikke nok længere

ERP-udrulninger i to niveauer er ved at blive populære. Få forklaringen her.

Computerworld News Service: Todelte udrulninger af værktøjer til enterprise ressource planning bliver i stigende grad brugt af virksomheder, der vurderer, at ældre, enkeltstående ERP-systemer ikke leverer den fleksibilitet, de har behov for i et marked i hurtig forandring.

Det konkluderer en rapport fra Constellation Research.

Analytikerrapporten "The Case for Two-Tier ERP Deployments" argumenterer for, at tolags ERP-strategier generelt vil levere større forretningsværdi end enkeltstående ERP-udrulninger.

"Disse ERP-systemer med kun et enkelt niveau sidder fast i det forrige århundrede, er dyre i drift, svære at opgradere og umulige at ændre, så de passer til de aktuelle, hurtigt forandrende krav."

"Todelt ERP er fremkommet som en strategi, der muliggør optimering af ældre systemer og opfriskning af organisationens eksisterende ERP-systemer."

Hvad enten den er baseret på en SaaS-, lokal eller en hybrid platform, så vil en ERP-strategi i to lag reducere omkostningerne, imødekomme nye forretningskrav og levere bedre forretningsværdi, skriver R "Ray" Wang, der er ledende analytiker og direktør for Constellation Research.

Nu rykker ERP i skyen

Derudover mener analytikeren, at cloud-baserede ERP-systemer vil blive endnu mere populære i løbet af de næste 18 til 24 måneder på grund af deres mulighed for hurtig udrulning, betalingsmodel i abonnementsform og "konstante innovation."

I den nylige spørgeundersøgelse "Q1 2011 Software Insider Next Gen IT Leader Survey" udført af analytikeren svarer 48 procent af respondenterne, at de overvejer en todelt ERP-strategi, som vil lade dem beholde et eksisterende ERP-system til brug på koncern-niveau, mens forretningsdivisionerne får et andet, mere innovativt system.

Denne andel er steget væsentligt siden en lignende spørgeundersøgelse i 2009.

Årsagerne til denne vækst i interessen for todelte ERP-strategier angives til alt fra en vurdering af, at eksisterende ERP-implementeringer i et enkelt niveau er for dyre og for lidt innovative, til at systemerne er for rigide og for komplicerede at integrere med andre systemer.

Også problemer angående geografi og compliance med lovkrav angives som årsager, mens det vurderes som enklere og med færre omkostninger at drive et sekundært system end at tilpasse et enkelt, stort system.

Sådan siger it-cheferne

I et case-study svarer en vice-it-chef for en stor multinational producent af forbrugervarer:

"De samlede udrulningsomkostninger lå på kun halvdelen af omkostningerne ved vores ene Oracle-udrulning. Det er mindre tidskrævende at bygge rapporter og optræne folk i vores nye system, og det integrerer bedre med Microsoft Outlook."

Ligeledes svarer en vice president for forretningsprogrammer og -arkitektur ved en Fortune 500-virksomhed:

"Økonomiafdelingen vil altid benytte vores SAP-kernesystem. Men vi kunne på ingen måde bruge det samme ERP-system fra eksempelvis SAP til hele koncernen. Vores forretningsmodeller er så forskellige, at vi er nødt til at køre en todelt ERP i vores divisioner."

Det bør du overveje

Før man kaster sig ud i at implementere et todelt ERP-system, anbefaler Constellation Research, at man overvejer en række problemstillinger.

Man bør blandt andet sørge for at sammenligne omkostningerne ved opgradering af det eksisterende system med omkostningerne ved udrulning af et sekundært system, og at der fuldt ud er taget højde for omkostningerne ved integrationen.

Derudover bør man sikre sig en samlet support-service fra en enkelt udbyder for at undgå konsolideringsproblemer.

Virksomheder, der opererer globalt, bør desuden sikre sig, at løsningen understøtter alle relevante sprog og valutaer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere