Artikel top billede

CSC ansætter 40 indere under lockout af 120 ansatte

Fagforbundet Prosa kalder ansættelsen af 40 indere "en ekstrem provokation." Inderne skal oplæres i drift af mainframe-systemerne.

It-giganten CSC har midt i lockouten af 120 medarbejdere ansat 40 indere, som fra 1. april skal oplæres i driften af firmaets mainframe-systemer.
 
Det siger Prosas næstformand, Hanne Lykke Jespersen.  
 
Medarbejderne på driften af mainframen blev mandag morgen af firmaets ledelse orienteret om ansættelsen af inderne. 

I forbindelse med oplæringen af de 40 indere skal et antal CSC-medarbejdere i driften forlade deres plads hos CSC på Retortvej og flytte til Engvej.  
 
"Det handler om, at de skal lave vidensoverdragelse for at forsøge at imødegå vores konflikt," siger Hanne Lykke Jespersen. 

Vil beskytte kunder under konflikt

Hos CSC har director og leder af firmaets forhandlingsudvalg i konflikten med Prosa, Lene Christensen, tidligere udtalt, at firmaet forbereder sig på en fremtid uden fredsaftale med Prosa fra 1. juni. 
 
"For at kunne servicere vores kunder - også under en eventuel udvidet konflikt efter første juni - har CSC (..) taget en række initiativer, der skal sikre vores ydelser til kunderne for dermed at beskytte kundernes forretning, også uden en fredsaftale," sagde hun som kommentar til en række anonyme jobopslag, som CSC-medarbederne mente at genkende deres egne job i.
 
Ekstrem provokation
Hos Prosa, der ellers har været til flere fredsmøder med CSC i løbet af den sidste uge, fortæller næstformand Hanne Lykke Jespersen, at man som udgangspunkt anerkender CSC's ret til at forberede sig på en konflikt.

Men alligevel ser man ikke med milde øjne på ansættelsen af inderne.
 
"Det her anerkender vi ikke. Det er jo klart, at det er en ekstrem provokation, som vi må finde ud af, hvordan vi svarer igen på," siger Hanne Lykke Jespersen.    
 
Hun fortæller, at fagforbundet har henvendt sig til Udlændingeservice i sagen, fordi offentlige myndigheder ifølge Prosa skal forholde sig neutralt til konflikter.
 
Hun peger på, at eksempelvis Jobcentrene i forhold til den danske arbejdsmarkedslovgivning ikke selv må medvirke til at underminere en konflikt ved at sende folk ud i arbejde som er konfliktramt.  
 
"Vi har sagt til Udlændingeservice, at vi forventer dette også gælder dem," siger siger Hanne Lykke Jespersen, og fortæller, at styrelsen med henvisning til loven har afvist dette. 
 
Netop striden om vidensoverdragelse, der tidligere har resulteret i en sit-down-aktion og et aflyst møde hos CSC, er på dagsordenen, når CSC og Prosa torsdag modtager en afgørelse i Arbejdsretten.  
 
Computerworld har forelagt en række spørgsmål til sagen for CSC, men virksomheden har ikke ønsket at svare på spørgsmålene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.