Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

CSC bag de hemmelige jobopslag i konflikt

Anonyme jobopslag, som fik CSC-medarbejdere i sit-down-aktion, er ikke direkte slået op af CSC, men af sammarbejdspartnere, og skal sikre firmaet i en konfliktsituation uden fredsaftale, siger direktør.

Læs også:
CSC-folk i sit-down-aktion efter hemmelige jobopslag 

CSC-chef: I må gerne udføre strejkeramt arbejde

Prosa efter trusselsbrev: Vi mener det alvorligt

De anonyme jobopslag som onsdag i sidste uge udløste en såkaldtsit-down-aktion blandt medarbejderne på Retortvej i Valby, viser sig at stamme fra samarbejdspartnere til CSC.

Hos CSC afviser Lene Christensen, der er director og leder af firmaets forhandlingsudvalg i konflikten med Prosa, at det er CSC selv, som anonymt har slået stillingerne op hos flere rekrutteringsbureauer, sådan som gruppen af CSC-medarbejdere i sit-down-aktionen frygtede.    
 
Forbereder firma til udvidet konflikt
"CSC Danmark har ikke har slået nogle annoncer op for at kunne ansætte nye medarbejdere i eksisterende jobs," siger hun til Computerworld. 

Derimod har firmaet ifølge CSC-chefen forberedt sig på en fremtid uden fredsaftale med Prosa fra 1. juni. 
 
"For at kunne servicere vores kunder - også under en eventuel udvidet konflikt efter første juni - har CSC derimod taget en række initiativer, der skal sikre vores ydelser til kunderne, for dermed at beskytte kundernes forretning også uden en fredsaftale," siger hun.
 
Ifølge Lene Christensen har CSC derfor henvendt sig til firmaets samarbejdspartnere for at høre, om de vil kunne hjælpe it-giganten under en eventuel udvidet konflikt. 
 
Flere jobopslag kan være på vej
"Dette har resulteret i, at der fra en eller flere samarbejdspartnere er opslået et antal job på nettet.  Beslutningerne herom er truffet hos vores samarbejdspartnere, og vi kan derfor ikke sikre, at der ikke vil komme flere annoncer af lignende karakter," siger Lene Christensen. 
 
"Vi vil gerne præcisere, at CSC ønsker at respektere de fagretlige spilleregler, og inddragelse af samarbejdspartnere vil ske med respekt for disse regler. Der er derfor ikke tale om, at CSC forsøger at bryde en konflikt med ulovlige tiltag," siger Lene Christensen.

Du kan læse de anonyme jobopslag her og her.

CSC-chefen Lene Christensen har tidligere understreget, at der ikke gælder noget forbud mod at CSC sørger for at konfliktramt arbejde bliver udført.

Prosas næstformand Hanne Lykke Jespersen har omvendt udtalt, at fagforbundet mener det alvorligt, når Prosa i advarselsbreve til aktører i branchen advarer imod at tage netop strejkeramt arbejde.  

Et brev, der har fået it-direktører op i det røde felt, fordi de opfatter brevet som en trussel, hvilket CSC-chefen, Lene Christensen, godt kan forstå.  

Læs også:
CSC-chef: I må gerne udføre strejkeramt arbejde

CSC-folk i sit-down-aktion efter hemmelige jobopslag

Prosa efter trusselsbrev: Vi mener det alvorligt

Ledelsesflugt i CSC fortsætter: Lind mister højrehånd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere