Artikel top billede

CSC-folk i sit-down-aktion efter hemmelige jobopslag

Jobopslag fra anonymt it-firma i København fik tirsdag CSC-ansatte til at afkræve ledelsen en forklaring med sit-down-aktion.

Læs mere:
Prosa efter trusselsbrev: Vi mener det alvorligt

Miracle vil udføre strejkeramt arbejde for CSC

En række medarbejdere hos CSC indledte tirsdag ved frokosttid en såkaldt sit-down-aktion i et caféområde i CSC's bygning på Retortvej i Valby.
 
Det skete, fordi de i samlet trop ville afkræve CSC's ledelse en forklaring på en række jobannoncer hos rekrutteringsfirmaerne Stepstone og Interim Competence, som på vegne af et anonymt firma i København søger systemoperatører til treholdsskift på IBM-platforme.
 
Freelancestillingerne har tiltrædelse 1. april 2011 og er tidsbegrænsede til en periode på tre måneder. 

Krævede forklaring fra ledelse

Ifølge Computerworlds oplysninger deltog mellem 70 og 80 medarbejdere med blandede faglige tilhørsforhold, heriblandt Prosa-organiserede, i den såkaldte sit-down-aktion.
 
Medarbejderne var samlet omkring nogle tillidsrepræsentanter, som opfordrede dem til at gå tilbage til arbejdet.
 
Medarbejderne krævede med aktionen en forklaring fra CSC's ledelse på jobannoncerne fra det anonyme firma i København, som CSC-medarbejderne mistænker for at dække over konfliktramt arbejde hos CSC.  

Prosa har tidligere i et brev advaret aktører i it-branchen om at tage konfliktramt arbejde. En besked som flere it-direktører har taget ilde op, men som fagforbundet har understreget, at de mener alvorligt.
 
Computerworld har spurgt rekrutteringsbureauet Interim Competence, hvorvidt der er tale om stillinger hos CSC.
 
Men det ønsker firmaet hverken at be- eller afkræfte, fortæller administrerende direktør Stig Weilborg, der samtidig slår fast, at det er helt fast procedure ikke at oplyse om kundeforhold.
 
Anden opfattelse hos Prosa
Hos Prosa fortæller næstformand Hanne Lykke Jespersen, at medarbejderne efter nogen tid blev mødt af CSC's personaledirektør. Lidt efter kom endnu en person til, som kunne forklare de forsamlede medarbejdere, at det ikke var CSC, men andre firmaer, som søgte folk gennem stillingsopslagene.
 
"Den forklaring svarer så ikke helt til vores indtryk," siger Hanne Lykke Jespersen, til Computerworld. 
  
Hun afviser, at der var tale om en arbejdsnedlæggelse, men at medarbejderne blot bad om en forklaring fra ledelsen hos CSC. Efter at have fået denne gik medarbejderne tilbage til arbejdet. 
 
CSC er endnu ikke vendt tilbage til Computerworld med en kommentar til sagen om stillingsopslagene, som du selv kan se her og her.

Læs mere:
Prosa efter trusselsbrev: Vi mener det alvorligt

Miracle vil udføre strejkeramt arbejde for CSC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere