Artikel top billede

Acers topchef stopper i vrede

Mægtige Acers øverste chef, Gianfranco Lanci, stopper med øjeblikkelig virkning i selskabet og smækker med døren. Se her hvorfor.

Pc-producenten Acers topchef, Gianfranco Lanci, stopper med omgående virkning i selskabet, som han har stået i spidsen for siden 2008.

Det sker på grund af uoverenstemmelser om den fremtidige kurs for selskabet, lyder det fra Acer.

Selskabet meddeler, at Gianfranco Lancis meninger om Acers fremtidige kurs ikke stemmer overens med de ønsker, som et flertal i bestyrelsen har.

Ifølge selskabet har Gianfranco Lanci og bestyrelsen diskuteret ønskerne i 'adskillige måneder', men har ikke været i stand til at nå til enighed.

Uenighederne har blandt andet drejet sig om vigtigheden af volumen, vækst, skabelsen af kundeværdi, brandværdi samt spørgsmål om ressource-allokering, hedder det.

Formand tager over

Acers bestyrelsesformand, J.T. Wang, indtræder med omgående virkning som konstitueret koncernchef.

Gianfranco Lanci har tidligere arbejdet en årrække for Texas Instruments, men kom til Acer, da selskabet købte Texas Instruments pc-forretning, TravelMate, i 1997.

Han blev udnævnt til president i Acer i 2005 og administrerende direktør i 2008.

Acers forretning for bærbare computere har i årevis præsteret to-cifrede vækstrater. Selskabet har da også en erklæret ambition om at vokse med 15 procent om året. Det kan du læse mere om her.

Selskabet har i nogle år været blandt verdens tre største computer-producenter, hvor HP er størst, mens Dell og Acer har skiftedes til at ligge nummer henholdsvis to og tre.

Læs også:
Medarbejderne flygter fra Acer i hele Skandinavien.

Læs mere om Acer her.

Acer: Vi skal vokse med 15 procent om året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere