Artikel top billede

Sådan skruer du en forretnings-succes sammen

Dansk it-hus har haft vækst og millionoverskud i mere end 20 år. Se her hvordan den jyske succesvirksomhed procentuelt fordeler medarbejderne på poster som eksempelvis udviklere og konsulenter.

Hver af EG Data Informs 72 ansatte omsatte sidste år for 1,3 millioner kroner. Overskudsgraden er 33 procent, og EG Data Inform er en økonomisk succes, og det har selskabet været i mere end 20 år.

I årsberetningen opgør EG Data Inform, hvordan de 72 medarbejdere fordeler sig på de forskellige poster i virksomheden. Måske er der her en opskrift på succes?

Konsulenter er der flest af med 48 procent, mens knap hver tredje ansat er udvikler (30 procent). Så kommer sælgerne ind på tredjepladsen med 11 procent, mens administrationen tegner sig for otte procent af de ansatte. Endelig er der 2,16 servicemedarbejder i EG Data Inform svarende til tre procent.

I 2010 omsatte EG for 95,7 millioner kroner, mens resultatet før skat landede på 31,5 millioner kroner.

Et guldæg

Selskabet har flere gange stået for mere end halvdelen af det samlede overskud i EG A/S, som ejer EG Data Inform. Og det er også sket, at EG Data Inform sammen med EG Utility har været ene om at hive et overskud hjem til EG (tidligere EDB Gruppen), som i 2008 blev solgt til Nordic Capital.

Aktiviteterne i EG Data Inform er delt op tre hovedområder:
Lægemarkedet, hvor løsningen MedWin, ifølge selskabet selv, er "Danmarks førende Windows-baserede lægesystem." EG har også udviklet en løsning til vagtlægerne, som dog var noget
plaget af børnesygdomme i starten.

Samme løsning var et par år senere igen sygdomsramt, da en systemressource, som skulle håndtere log-in i vagtlægernes journalsystem, fejlede.

Kirkegårde og planteskoler

Herudover leverer EG Data Inform løsninger til boligmarkedet såsom boligorganisationer og ejendomsadministrationer. Endelig er der ServiceCentret, som udover Facility Management-aktiviteter leverer elektroniske produktkataloger, EDI- og VANS-ydelser til e-handel og web-ydelser til blandt andet en række kommuner.

Som noget nyt har EG overtaget Brandsoft A/S, der udvikler it-løsninger til kirkegårde og plantecentre. Brandsoft blev en del af EG Data Inform ved årsskiftet og forventes at bidrage positivt til forretningen fra dag et.

På trods af det fine resultat får betyrelsen ikke en krone for sit arbejde, ligesom ledelsen har indstillet, at der ikke udbetales udbytte på den forestående generalforsamling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere