Artikel top billede

Derfor slipper du ikke uden om de private skyer

Cloud computing vil være år om at modnes. I mellemtiden kommer løsningen til at hedde private skyer. Se hvorfor.

Læs også:
Private skyer: Ren tåge-snak eller reel teknologi?

Sådan vil Microsoft lokke dig over i den private sky

Cloud computing: Sådan fungerer det

Thomas Bittman, vice president og cloud-analytiker hos Gartner, er ikke i tvivl:

Langt de fleste it-organisationer vil i de kommende år stifte bekendtskab med private skyer.

"På verdensplan vil vi i 2014-15 se flere it-organisationer investere penge i private skyer end i offentlige skyer. Først og fremmest fordi det er den naturlige forlængelse af virtualisering," siger han til Computerworld.

En lukket eller privat sky kendetegnes ved at være dedikeret til en enkelt virksomhed. Fysisk kan den være hostet i brugerens eget datacenter eller hos en hosting-partner.

"Jeg tror, at større virksomheder generelt vil se en større værdi i private skyer, men jeg er blevet overrasket over interessen i private skyer hos de mellemstore virksomheder. Det havde jeg ikke forventet," fortæller Thomas Bittman.

Han henviser til en undersøgelse, hvor Gartner spurgte 655 it-ansvarlige, om deres virksomheder vil agere efter en strategi for private skyer i 2014.

Det svarede 66 procent ja til, 24 procent svarede måske, og kun 10 procent sagde nej.

Næste skridt er egentlig cloud

Det er der ifølge Thomas Bittman to gode grunde til. En privat sky er et naturligt næste skridt, når man allerede har virtualiseret datacentret.

Samtidig er det også den rigtige vej at gå, mens de åbne cloud-løsninger modnes. Mange organisationer venter på, at diverse data-regulativer bliver opdateret, så de ikke gør det ulovligt eksempelvis at rykke data uden for landets grænser.

"Jeg mener, at private skyer skal ses som noget midlertidigt. Om 10 år vil CIA stadig have private skyer, og det er ikke noget, de vil stoppe med," forklarer Thomas Bittman.

"Men for typiske virksomheder vil regulativerne have ændret sig, og der vil være cloud-leverandører, der er både gode og sikre nok til, at der vil ske et massivt skift fra private til offentlige skyer."

"Private skyer er et springbræt," siger Gartner-analytikeren.

Læs hele interviewet med Thomas Bittman i magasinet Computerworld, hvor du også kan se, hvordan du kommer igang med at etablere private skyer.

Læs også:
Private skyer: Ren tåge-snak eller reel teknologi?

Sådan vil Microsoft lokke dig over i den private sky

Cloud computing: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere