Artikel top billede

Acer i krise: Derfor blev topchefen sat på porten

Acers topchef blev i sidste måned sat på porten med omgående virkning. Nu ved vi hvorfor. Se svaret her.

Læs også:

Acers fremtid på spil efter chefen smækkede døren

Acers topchef stopper i vrede

I en ny rapport og pc-salgets udvikling fra IDC falder specielt Acers nedadgående kurve i øjnene.

"Acer var påvirket af fortsat turbolens i EMEA, dets største marked. Samtidig mærker selskabet stadig tilbagegangen inden for mini-notebooks og forbrugere, mens de kommende tablets stadig mangler at udfylde tomrummet," lyder det fra IDC.

I USA er Acers markedsandel faldet med hele 42,1 procent i forhold til første kvartal i 2010, så selskabet nu er passeret af Apple på fjerdepladsen.

På verdensplan ligger Acer på en tredjeplads med en markedsandel på 11,2 procent - et fald på 15,8 procent i forhold til samme periode sidste år.

I slutningen af marts stoppede Acers topchef, Gianfranco Lanci, med omgående virkning i selskabet. Det skete ifølge Acer på grund af uoverenstemmelser om den fremtidige kurs for selskabet.

Flere oplever fald i salget

Det globale pc-salg faldt ifølge IDC-rapporten med 3,2 procent i første kvartal i år i forhold til for et år siden.

I følge analysehuset viser det, at den forbedrede verdensøkonomi ikke er nok til at drive væksten.

"Succesen på længere sigt vil afhænge af, at hardwareleverandørerne er i stand til at artikulere et budskab, der rækker længere end hardware-specifikationer ... " skriver IDC.

Forklaringen er ifølge IDC den, at både mini-bærbare og tablet-pc'er idag tilbyder mange af de funktionerne, som pc'erne tidligere var alene om at tilbyde brugerne.

"...det egentlige spørgsmål, som pc-leverandører skal tænke meget over, er, hvordan de kan skabe en overbevisende bruger-oplevelse, der kan retfærdiggøre investeringer i ekstra hestekræfter, " udtaler IDC-analytiker Jay Chou.

Både HP og Dell på henholdsvis første- og andenpladsen har også oplevet fald i markedsandelene. Kun Lenovo og Toshiba har haft vækst i forhold til første kvartal 2010.

Læs også:

Acers fremtid på spil efter chefen smækkede døren

Acers topchef stopper i vrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere