Artikel top billede

Nye topdomæner kan give dig problemer

Der er alt for mange uafklarede spørgsmål om de nye toplevel-domæner, lyder kritikken fra Difo, der står bag DK Hostmaster.

Læs også:
Nu kan du købe dit eget toplevel-domæne

Icanns beslutning om at åbne for nye toplevel-domæner kan ende i en rodet og dyr lovgivnings-suppedas.

Det frygter danske Difo, der står bag .dk-administratoren DK Hostmaster.

"Blandt andet med varemærke-rettigheder synes vi, at der er nogle uafklarede punkter, og der er en masse omkring, hvilket lands lovgivning, der skal gælde for de her domæner," siger Difo-direktøren Lise Fuhr, der selv deltager på Icann-mødet i Singapore.

"Alle de her ting er ikke afklarede endnu."

Lise Fuhr mener samtidig, at det bliver en for stor mundfuld for Icann at håndtere de omkring 500 nye toplevel-domæner, der ventes at blive søgt om i den kommende tid.

"Det er ikke, fordi vi er imod nye topdomæner, men vi mener, at Icann åbner for alt for mange på en gang. Det havde været bedre, hvis man have valgt kun at åbne op for eksempelvis 50 nye," siger hun til Computerworld.

"Vi synes heller ikke, at de har redegjort for, at det er nødvendigt med 500 nye, og på den vis er vi lidt kede af, at de nu åbner for det."

Kan blive alt for dyrt

Ansøgninger om nye toplevel-domæner vil skulle stiles direkte til Icann, men i visse tilfælde vil domænet også skulle godkendes af de lokale myndigheder.

Det kommer helt an på, om der er tale om et brand-relateret domæne, et generisk domæne eller et domæne med tilknytning til bestemte lande.

De to første vil de danske myndigheder ikke skulle sige god for.

"Vi er selvfølgelig også kede af, at der vil blive rigtig mange defensive registreringer," siger Lise Fuhr med henvisning til, at kendte og store organisationer kan blive nødt til at registrere toplevel-domæner for at sikre, at andre ikke gør det.

"Sidst men ikke mindst er det meget dyrt at ansøge om et topdomæne, og det samme gælder, hvis en anden vil gøre indsigelse mod en ansøgning."

"Det kan blive dyrt, hvis man mener, at et topdomæne ikke bør oprettes, eller at en anden part mener at have mere ret til det."

Difo har besluttet at holde et informations- og debatmøde om de nye toplevel-domæner i august for at veje stemningen i det danske internetmiljø.

Læs også:
Nu kan du købe dit eget toplevel-domæne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere