Sådan forbedrer du it-sikkerheden med et snuptag

Alene ved tankevirksomhed kan man bygge et langt mere effektivt forsvar mod net-kriminelle. Her kan du se hvordan.

Læs også:

Microsoft, Apple og Adobe retter i din computer


Opdateringer er den bedste vej til bedre sikkerhed.

Det udsagn kan mange sikkert nikke genkendende til, da opdateringer er vejen til at fjerne den underliggende årsag til sikkerhedsproblemet.

Men det handler ifølge sikkerhedsfirmaet Secunia også om at vælge de rigtige opdateringer. Og det handler om kvalitet frem for kvantitet.

"Hvis man vil have den mest effektive beskyttelse, skal man udvælge de værste fjender," siger Thomas Kristensen, der er sikkerhedschef i Secunia.

Han mener, at man bør forberede sig bedre, før man opdaterer.

"Langt de fleste har ikke ressourcer til at patche alt, men har i stedet en prioriteringsliste, hvor et begrænset antal programmer patches," siger Thomas Kristensen.

"I stedet for at tage udgangspunkt i de programmer, man har installeret, som er den mest almindelige metode, bør man lægge hovedvægten på, hvilke opdateringer, der er mest kritiske," siger han.

Benytter de kendte huller
Efterhånden som sårbarhederne bliver lukket i form af opdateringer, bør man altså installere dem fra toppen, således at de farligste huller lukkes først.

"Det er ifølge vores forskning den bedste måde til at forøge sikkerheden i virksomheden. Man kan fordoble effektiviteten i en patching-strategi ved bruge denne udvælgelsesmetode," siger Thomas Kristensen, og eksemplificerer:

"Der er ofte stor opmærksomhed på 0-dagssårbarheder, men de er meget begrænsede i deres angrebsområder, derfor bør man i stedet patche der, hvor de mange angreb sættes ind. Jo ældre en sårbarhed er, jo større er muligheden for, at den udnyttes."

"99 procent af dem, der laver ballade, opdager ikke en 0-dagssårbarhed, de bruger de kendte huller."

Antivirus er ikke nok
Antivirusprogrammerne er en naturlig del af sikkerheden, men de skal have følgeskab af en solid opdateringspolitik, for de er ikke ufejlbarlige.

Antivirus er som udgangspunkt signatur-baseret, hvilket betyder, at fejlen skal opdages af antivirus-firmaet, rettes og denne rettelse skal så sendes ud til brugerne i form af en ny signatur.

Men det er ifølge Secunia kun de største problemer, der lukkes af antivirus-firmaerne. Samtidig kan en lille kodeændring i et angreb betyde, at det ikke længere stoppes af signaturen.

"Antivirus-producenterne kan ikke nå at analysere det hele. De ser kun på det, der er mest af," siger Thomas Kristensen.

"Hvis de kriminelle laver noget, der ikke popper op på radaren nok gange, så bliver det nedprioriteret af antivirus-folkene. Derfor kan det leve rigtig længe, før det stoppes."

"Brugen af patches er den vigtigste sikringsmetode, da de fjerner den underliggende årsag til problemet," siger han.

Læs også:

Microsoft, Apple og Adobe retter i din computerYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.