Google Chrome stormer frem - se hvem der lider

Browser-krigen domineres i øjeblikket af Googles Chrome, der bare vokser og vokser. Specielt en af konkurrenterne lider.

Læs også:

Internet Explorer 10 - sådan kommer den til at se ud

Browserkrigen mellem Google og Mozilla blusser op


Google lancerede Chrome i september 2008 og har siden formået at øge browserens popularitet på et ellers i forvejen trængt marked.

Den seneste opgørelse fra StatCounter viser, at Chrome nu for alvor har fået vokseværk. Faktisk så meget, at Google-browseren nu er oppe på en global markedsandel på 21,89 procent ifølge statistikfirmaet.

Det er ikke mindst Microsofts Internet Explorer - der er på vej i en version 10 - der lider under Chromes popularitet.

IE er nu nede på blot 42,4 procent på globalt plan. For præcis to år siden var IE's globale markedsandel 60,11 procent, mens Chrome dengang blot lå på 3,01 procent.

Firefox havde dengang 30,5 procent ifølge StatCounter, mens den i dag ligger på 28,13.

Det er med andre ord først og fremmest Google, der sender Microsoft til tælling på browsermarkedet, hvis man skal tro den aktuelle statistik.

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share


Browserstatikstikkerne er altid behæftet med en vis usikkerhed, og ser man på Net Applications seneste statistik, ligger Chrome da også en del lavere end hos StatCounter, nemlig på 13,11 procent.

IE har ifølge Net Applications 53,68 procent, mens Firefox har 21,67 procent.

Forskellen på tallene ændrer imidlertid ikke ved tendensen: IE mister markedsandele, mens Chrome bare vokser og vokser.


På de hjemlige breddegrader er situationen også den samme. Her ligger Chrome ifølge FDIM's browserbarometer nu på over 11 procent, mens IE ligger på over 62 procent.

For to år siden havde Internet Explorer en markedsandel i Danmark på omkring 82 procent.

Læs også:

Internet Explorer 10 - sådan kommer den til at se ud

Browserkrigen mellem Google og Mozilla blusser op

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.