Artikel top billede

Internet Explorer 10 - sådan kommer den til at se ud

Masser af HTLM5-funktionalitet og høj hastighed ser ud til at blive nogle af væsentligste nyheder i IE10. Se den nye browser her.

Læs også:

Derfor bliver IE10 langt hurtigere end Chrome

Har du ikke Windows 7 - så glem alt om IE10

Her er Microsofts Windows 8 - alt er forandret

Udviklere kan allerede nu begynde at eksperimentere med de HTML5-teknologier, der ligger i Microsofts kommende IE10.

"IE10 fortsætter IE9's arbejde med at gøre web-applikationer i stand til at gøre flere ting i browseren uden plug-ins. skriver Microsofts IE-chef Dean Hachamovitch i et blogindlæg i anledning af, at Microsoft netop har frigivet IE10 Platform Preview 2.

"Den fortætter også mønstret med at lægge arbejdet over på de dele af pc'en, der er bedst egnet til det, eksempelvis GPU'en til grafik og forskellige processor-kerner til baggrunds-kompilering af JavaScript."

Blandt nyhederne i IE10 er muligheden for af lave flotte og interaktive web-applikationer ved hjælp af nu understøttede teknologier som CSS3 Positioned Floats, HTML5 Drag-drop, File Reader API, Media Query Listeners og generel HTML5-understøttelse, skriver Microsoft.

Det fremhæves også, at udviklerne blandt andet vil være i stand til at øge web-applikationernes ydeevne og at klemme mere ud af batteriet i computeren.

Sådan fungerer det

En helt konkret nyhed i IE10 er understøttelsen af CSS3 Positioned Floats, der gør det muligt at lade tekst på en webside forme sig omkring en figur - det ses på billedet herunder.

IE10 vil - på linje med de nye browsere fra konkurrenterne - gøre det lettere at afvikle video, lyd og grafik i browseren.

"IE10 er den første browser, der understøtter adskillige nye performance API'er fra W3C's arbejdsgrupper," skriver Dean Hachamovitch og illustrerer det på en testside - du kan se et screenshot herunder.

Kun for Windows 7-brugere

Microsoft fremviste første gang IE10 på selskabets årlige webudvikler-konference i Las Vegas.

Dengang brugte Dean Hachamovitch en hel del krudt på at fortælle, hvordan hastigheden vil blive øget i IE10 - og dermed ifølge Microsoft blive Googles Chrome overlegen.

Siden har Microsoft i øvrigt meddelt, at IE10 ikke bliver tilgængelig på ældre Windows-versioner end Windows 7.

Samme fremgangsmåde gjorde sig gældende, da selskabet lancerede IE9 - den kan heller ikke hentes til XP-maskiner.

Ifølge statistik-firmaet Net Applications er IE fortsat den mest anvendte browser på verdensplan med en samlet markedsandel på 54,27 procent.

Til sammenligning ligger Firefox på en global markedsandel på 21,71 procent, mens Googles Chrome har 12,52 procent.

Læs også:

Derfor bliver IE10 langt hurtigere end Chrome

Har du ikke Windows 7 - så glem alt om IE10

Her er Microsofts Windows 8 - alt er forandret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere