Artikel top billede

Foto: Péter Andrasovszky

Sådan undgår du en kæmpe mobilregning på ferien

Det kan hurtig blive en ekstremt dyr fornøjelse, hvis du bruger din smartphone på ferien. Men en række smarte tricks kan spare dig for rigtig mange penge.

Med priser på op omkring 100 kroner per megabyte bliver det hurtigt meget dyrt lige at tjekke din Facebook eller mail på ferien.

Der er dog flere måder, hvorpå du kan undgå at blive flået af dit teleselskab.

Du er bedst stillet i EU

EU har gjort forholdsvis meget for at få priserne ned på et bare nogenlunde tåleligt niveau.

For det første er der indført et krav om, at dit teleselskab skal stoppe op for dataforbruget, når du rammer 450 kroner. Inden du rammer grænsen, skal de advare dig med en sms.

Det sker for at undgå historier som eksempelvis direktøren, der fik en regning på 23.694 kroner efter to dages messe i Tyskland.

Men der er ligeledes sat et prisloft på tale, sms og data. Derfor koster en megabyte normalt lidt under 20 kroner, så længe du er i EU.

Brug lokal Wi-Fi

Dog kan det blive meget billigere. Slå dataroaming helt fra på din telefon og benyt i stedet en lokal trådløs internetforbindelse.

På mange hoteller er det i dag gratis eller kan købes til en ganske fornuftig pris. Samtidig bruger mange caféer og lignende gratis Wi-Fi som et salgsargument til at lokke dig ind.

Du kan jo også altid være heldig bare at finde et åbent netværk, der hvor du befinder dig.

Har du først adgang til Wi-Fi, så kan du benytte dig af voip-tjenester som eksempelvis Skype til at ringe fra. Det koster ikke mange håndører, og er stort set med garanti billigere end at benytte mobilnettet.

Køb et taletidskort

Hvis du ikke vil være begrænset af kun lige at have adgang til din smartphones lyksageligheder, når du er på hotellet, kan du med fordel købe et lokalt taletidskort.

Find en lokal sælger og undersøg, ved hvilket kort du får den billigste megabyte-pris.

I mange lande kan du finde et taletidskort til omkring 100 kroner, hvor du betaler cirka 2 kroner per megabyte. Det er ikke helt vildt billigt, men det slår bestemt roamingtaksten.

Hvis du selv har gode erfaringer med et specifikt taletidskort i udlandet, så del dem venligst i debatten herunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere