Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

RIM fyrer over 2.000 ansatte

Producenten af Blackberry-telefoner lider under konkurrencen på mobilmarkedet. Nu fyres flere end hver tiende medarbejder, og der rykkes rundt i ledelsen.

Mandag offentliggjorde den canadiske mobilproducent Research In Motion (RIM), at den skærer 2.000 medarbejdere fra den globale arbejdsstyrke.

Det svarer til omkring 11 procent af det samlede antal medarbejdere.

Samtidig smutter virksomhedens vicedirektør (chief operating officer), Don Morrison, som går på pension efter 10 år på posten. En række ændringer i ledelsesteamet følger hans afgang.

RIM, der med Blackberry især er store inden for erhvers-smartphones, er under hårdt pres fra Apple og hæren af Android-smartphones.

Et forsigtigt skridt

Nedskæringerne er en del af et program for omkostningsoptimering, som blev annonceret 16. juni.

Formålet med omrokeringerne i lederteamet og de mange fyringer er, at "skabe større tilpasning af organisationen og strømline RIM's aktiviteter for bedre at positionere virksomheden til fremtidig vækst og rentabilitet," som selskabet selv fortæller i en pressemeddelelse.

Ledelsen mener, at reduktionen af medarbejderstyrken er et "forsigtigt og nøvendigt" skridt for firmaets langsigtede succes.

Fyringerne følger en periode, hvor antallet af medarbejdere næsten er firedoblet i de sidste fem år alene.

Men en skærpet konkurrence på mobilmarkedet har resulteret i en faldende indtjening, som nu rammer en stor del af medarbejderskaren.

Ifølge pressemeddelelsen vil RIM orientere medarbejdere i Nordamerika og "visse andre lande" allerede i denne uge. 

Efter nedskæringerne vil den samlede arbejdsstyrke være på omkring 17.000 medarbejdere.

Lederstruktur under pres

Ledelsen i RIM er det seneste stykke tid blevet kritiseret for dens særlige CEO-struktur med to topchefer, som i øjeblikket udgøres af Jim Balsillie og Mike Lazaridis. 

Den konstruktion fortsætter indtil videre uændret, men med afgangen af vice-direktør Don Morrison sker der alligevel en ansvars-rokering i lederteamet. 

Thorsten Heins overtager stillingen i en udvidet rolle. Han får al produktudvikling, både soft- og hardware, samlet under sig, hvilket ifølge RIM vil accelerere nye produktintroduktioner i fremtiden.

Blandt de andre ændringer får CIO Robin Bienfair ansvar for Enterprise-forretningsenheden. 

Ifølge de seneste tal fra analysehuset Gartner havde RIM ved udgangen af 2010 en global smartphone-markedsandel på 13,4 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere