Artikel top billede

Her er de store trends og spillere på BI-markedet

Tema: Bliv klogere på hvilke BI-teknologier og -leverandører, der rykker, og hvordan markedet som sådan klarer sig.

Læs også:
Excel er BI-kongen i møbelvirksomheden Bolia

Forretningen driver BI-projekterne

Business intelligence: Sådan fungerer det

Behovet for at indsamle og anvende data om forretningen på en intelligent måde er ikke blevet mindre i en hårdt presset verdensøkonomi.

Tværtimod så er det blevet endnu mere nødvendigt at kunne spotte de ømme punkter og optimere de stærke sider.

Den situation afspejles i markedet for business intelligence-løsninger, der ifølge Gartner formåede at vokse med 13,4 procent i 2010, så den samlede omsætning på verdensplan landede på 10,5 milliarder dollars, omkring 55,5 milliarder kroner.

I Gartners BI-rapport om 2010 fremgik det dog også, at krisen har betydet, at mange kunder har satset på de nødvendige opgraderinger, mens de mere strategiske og langsigtede investeringer har været neddroslet.

Det ændrer dog ikke ved markedets overordnede sundhed:

"BI-investeringerne har langt overgået it-budgetternes generelle vækst i adskillige år, og det er tydeligt, at BI fortsætter med at være en teknologi i centrum af informations-drevne initiativer i organisationer," konkluderer Gartner blandt andet.

De dominerende spillere

Det er stadig it-sværvægtere som SAP, Oracle, SAS Institute, IBM og Microsoft, der dominerer markedet.

Som det ses på Gartners Magic Quadrant, så er også en spiller som Qlicktech nu at finde blandt markedslederne.

"Større succes inden for enterprise er den primære grund til, at Qliktech rykkede ind blandt lederne for første gang med store og mere komplekse udrulninger (tre gange gennemsnitsstørrelsen sidste år)," skriver Gartner blandt andet om 2011-udgaven af "Magic Quadrant for Business Intelligence"

Danske Targit er også med i Gartners rapport, der blandt andet peger på, at Hjøriing-virksomhedens styrke er, at dens løsninger retter sig mod Microsofts kunder.

"63 procents af Targit-kunderne anvender Microsoft som deres primære ERP, mange flere end hos nogen anden leverandør," skriver Gartner.

Disse BI-teknologier skal du satse på

Targit fremhæves også som en af de BI-leverandører, der har set lyset i at ride med på forbrugernes anvendelse af it. Det har blandt andet resulteret i en løsning til iPhone.

"BI-brugere kræver den samme oplevelse med deres BI-værktøjer, som de er kommet til at holde af med deres personlige redskaber," skriver Gartner og peger på Google og Facebook som tjenester, der fremmer forventningerne. 

"Brugervenlighed var den største driver for investeringer i 2010 og vil kun blive forstærket som et kerne-krav i fremtiden."

Her er de teknoloigiske trends

Analysehusets BI-hype cycle viser, hvordan forskellige teknologier inden for BI område vil udvikle sig i de kommende år.

Her er det blandt andet interessant, at SaaS BI og mobile BI endnu er placeret helt på toppen af hype cyclen og dermed vil komme til at skuffe som fænomener i en periode, inden teknologierne indfrier deres reelle potentiale inden for de næste to til fem år ifølge Gartner.

Gartner anslår, at markedet for BI-platforme vil vokse med omkring syv procent om året frem til 2014, mens det samlede marked for BI, analytics og performance management vil kunne snige sig op på 7,7 procent.

Læs også:
Excel er BI-kongen i møbelvirksomheden Bolia

Forretningen driver BI-projekterne

Business intelligence: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere