Artikel top billede

Illustration: Lene Sekjær

Politiet udsætter skandale-ramt it-projekt igen

Det skandaleramte og forsinkede politi-system Polsag er ramt af endnu en forsinkelse.

Efter forsinkelser og fordyrelser på stribe havde Polsag netop trådt sine første børneskridt på Bornholm, der var pilotkreds fra år 2010. 

I juni 2011 skulle systemet, der har været igennem en lang og hård fødsel, så stifte bekendtskab med næste pilotkreds; de 800 ansatte i Midt- og Vestjyllands politikreds. Endelig, i 2012, skulle systemet så rulles ud til politiet i resten af landet. 

CSC-konflikten og lidt teknisk snue udskød rejsen til det midt- og vestjyske til 20. september.

Men sådan bliver det ikke.

Rigspolitiet har netop meldt ud, at det purunge system, der er udviklet af CSC, er snublet. I hvert fald er yderligere en forsinkelse en realitet ifølge Politiforbundet.

For at sikre, at systemet kan håndtere alle brugere og data, er et eksternt konsulentfirma i gang med tekniske analyser af hele systemet.

Træt af starter og landinger

Først ultimo september vil analysen ligge klar, og derefter vil Rigspolitiet tage stilling til en ny tidsplan for det hårdt prøvede it-system.

Fællestillidsmand i Midt-og Vestjyllands Politi Jørgen Fisker er, ifølge forbundet, en anelse træt af de mange "starter og landinger".

Men hellere det end it-kaos og problemer med systemet, når det ankommer.

"At udskyde udrulningen vidner om, at Rigspolitiet forholder sig seriøst til problemstillingerne, og det er jeg utroligt glad for," siger Jørgen Fisker til Politiforbundet.

Efter tidligere forsinkelser har både leverandøren, CSC, og Rigspolitiet udtrykt optimisme omkring det videre forløb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere