Artikel top billede

Asus, Toshiba og Lenovo er blandt de pc-producenter, der allerede har præsenteret ultrabooks.

En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air

Apples slanke Macbook Air har hidtil domineret markedet for fuldfede computere i den absolut tynde og smukke ende. De nye ultrabooks vil forsøge at ændre det billede.

Læs også:

Sådan udvikler Intel fremtidens ultrabærbare

Apple truer Intel: Bliv bedre eller bliv fyret

En ny type produkter er på vej ud i butikkerne, hvor de med fordel vil kunne placeres side om side med Apple Macbook Air og kassesuccesen iPad.

De såkaldte ultrabooks rummer nemlig mange af de karakteristika, som også findes i de to produkter.

De første ultrabooks er allerede præsenteret - blandt andet af Acer, Lenovo, Asus og Toshiba - og senest tiltrak ultrabook-kategorien sig en del opmærksomhed på sidste uges IFA-messe.

Hvad er en Ultrabook?

De er kendetegnet ved at være fuldfede pc'er, der er klemt ned i et ultratyndt design og ved at indeholde energibesparende chips fra Intel. Harddisken er naturligvis udskiftet med en moderne SSD.


Asus' UX21 kan være klar i butikkerne allerede i denne måned.

For at en pc-producent må kalde noget en ultrabook, skal produktet ifølge Intel leve op til:

- Det skal være tynde og lette maskiner, der er maksimal 21 millimeter tykke og ofte endda markant tyndere.

- Opstartstiden er ultra-kort - helt ned til omkring syv sekunder. Det lader sig gøre ved hjælp af Intel Rapid Start Technology. ultrabook'en er som en tablet-pc i stand til at vågne på et øjeblik.

- Batteritiden er minimum fem timer, og nogle produkter vil kunne levere op til otte timer.

Skal udgøre 40 procent af pc'erne

Mens Apples Macbook Air koster fra 9.799 kroner i 13-tommer-udgaven, og Samsungs Series 9 er endnu dyrere, så er det meldt ud, at en Ultrabook skal koste maksimalt 1.000 dollars.

Det beløb kan dog ikke omregnes direkte til danske kroner, da pris-niveauet typisk er en del højere herhjemme end i USA. 

Intel tror imidlertid 100 procent på konceptet, og har således meldt klart ud, at det er målet, at 40 procent af de forbruger-bærbare, der sælges på verdensplan ved udgangen af 2012, skal være Ultrabooks.

For at sparke gang i markedet for sin Ultrabook har Intel stiftet en fond, der skal dele omkring halvanden milliard kroner ud til de virksomheder, der satser på den nye form for pc'er.

Mens den første generation af Ultrabooks vil være baseret på arkitekturen Sandy Bridge, kommer anden generation til at bygge de hurtigere og mere energieffektive Ivy Bridge-chip, der er klar i begyndelsen af 2012.

Allerede året efter venter Intel at være klar med produktlinjen Haswell, der kan sænke strømforbruget endnu mere.

Se Intel præsentere Ultrabook'en:

Læs også:
Sådan udvikler Intel fremtidens ultrabærbare

Apple truer Intel: Bliv bedre eller bliv fyret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa