Artikel top billede

Sådan ramte Office 365-nedbrud danske brugere

Fredagens tre timer lange nedbrud af Microsofts Office 365 ramte også Danmark.

Læs også:

Microsofts Office 365 og Hotmail ramt af nedbrud

Office 365 - nu må det bære eller briste for Microsoft

Cloud computing: Sådan fungerer det

Da Microsofts Office 365 og Windows Live-løsninger i fredags blev ramt af et omfattende nedbrud af tre timers varighed, kunne også danske virksomheder mærke konsekvenserne.

Hos Microsoft-partneren ProActive fortæller cloud-specialist Peter Lunding Smidt, at man registrerede, at der var problemer, men "ikke har fået rapporter ind fra nogen kunder."

"Jeg oplevede dog selv, at jeg ikke kunne få adgang til mine dokumenter på Skydrive," tilføjer Peter Lunding Smidt.

Hos den fynske forhandler Kortermann IT oplyser en medarbejder, at man i løbet af natten til fredag fik problemer, som varede til op ad fredag formiddag.

Samme melding lyder fra forhandleren 2ndC, hvor direktør Jesper Bergstedt kalder nedbruddet for »irriterende« og »relativt alvorligt«.

Oppetiden ikke truet

Selv om nedbruddet, der også ramte lande som Australien, Finland, Singapore, Pakistan, Tyskland og USA, altså også nåede at påvirke de danske brugere, var konsekvenserne umiddelbart begrænsede.

"Det skyldes jo nok, at det er forholdsvist begrænset, hvor mange af kunderne, der er skiftet fra det gamle BPOS til Office 365," siger Peter Lunding Smidt.

ProActive har omkring 60 kunder med cirka 25.000 brugere på Microsofts online-løsninger, hvoraf kun omkring 10 er skiftet til Office 365. Resten er fortsat på BPOS-løsningen.

Microsofts Office 365 var også ramt af et større nedbrud i august, men selv om de to store nedbrud syner af meget, er oppetiden stadig ikke problematisk.

"Det har stadigvæk været så begrænset, at vi slet ikke er i nærheden af at komme under en oppetid på 99,9 procent," siger Peter Lunding Smidt.

Microsoft udsendte fredag en kortfattet, officiel meddelelse om det tre timer lange nedbrud, hvor det forklares, at det skyldtes et problem med DNS. De nærmere detaljer om nedbruddet er dog endnu ikke frigivet.

It-chefer bekymrer sig om cloud

Ifølge Peter Lunding Smidt er bekymringen for nedbrud nok eksisterende hos de danske it-chefer, ProActive er i kontakt med, men det er langt fra den primære bekymring, når det kommer til cloud computing.

"Det fylder faktisk forbavsende lidt. Vi har masser af materiale omkring redundans og restore management og alt muligt andet, som vi godt kunne fortælle om, men bekymring nummer et er i høj grad, hvordan man skal forholde sig til persondataloven," forklarer Peter Lunding Smidt.

Han henviser til blandt andet sagen, hvor Odense Kommune ikke måtte anvende Googles cloud-løsning netop på grund af lovgivningen.

Det er ikke kun Microsoft, der oplever nedbrud på cloud-tjenesterne. Stort set samtidig med Microsoft-nedbruddet i fredags var Googles cloud-tjenester nede.

Læs også:

Microsofts Office 365 og Hotmail ramt af nedbrud

Office 365 - nu må det bære eller briste for Microsoft

Cloud computing: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.