Artikel top billede

HP i problemer med sit 60 milliarder-software-køb

60 milliarder kroner er måske ikke nok til, at et engelsk software-selskab lægger sig på ryggen og kalder sig en del af HP. Læs hvorfor.

Læs også:
HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest

Der er knas i timeplanen for HP i bestræbelserne på at få halet det britiske softwareselskab Autonomy i land for omkring 60 milliarder kroner.

Købet kræver, at 33,4 procent af Autonomys investorer bakker op omkring købet, før det kan gå igennem. Og her knaser tidsplanen, for endnu har Autonomy-tilslutningen ikke passeret den magiske grænse.

Knaset betyder, at deadline for købet er forlænget frem til den 3. oktober, efter at HP har fået opbakning fra 41,6 procent af sine egne aktionærer til, at selskabet kan forlænge deadlinen i sit milliard-køb.

Det skriver Reuters.

Overrasker analytikere

Flere iagttagere fra aktieanalytiker-korpset er overraskede over, at handlen ikke er lukket for længst - også selv om de fleste investorer traditionelt spiller højt spil for at få hævet salgsprisen.

Analytikerne havde forventet, at HP's 60 milliarder kroner ville have fået de fleste investorer i Autonomy til for længst at have kastet pokerfjæset i ringen og åbnet deres tegnebøger.

"Jeg er meget overrasket over, at HP har haft brug for at forlænge sin deadline for købet. Jeg havde forventet, at Autonomys aktionærer ville være stort set tilfredse med prisen," siger aktieanalytiker James Crawshaw til Reuters.

En guldfugl i hånden

Aktieanalytiker George O'Connor fra børsmæglervirksomheden Panmure Gordon forklarer, at investorerne hos Autonomy sidder og venter på, om der skulle komme et mere lukrativt tilbud på bordet.

"De har en meget flot fugl i hånden, men der kan måske gemme sig to andre og mere interessante fugle ude i busken. Mit personlige synspunkt er, at busken er tom. HP betaler en meget flot pris, og jeg kan ikke se konkurrerende tilbud, der nærmer sig HP's," forklarer han til Reuters.

Autonomys investorer og aktionærer har, som skrevet, frem til den 3. oktober til at beslutte sig, om Autonomy-medarbejderne fremover skal kalde sig HP-folk.

Autonomy er stiftet i 1996 med Cambridge-forskning som sin baggrund. Selskabet har specialiseret sig i enterprise-søgeteknologi og knowledge management.

Læs også:
HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Principal/Senior Data & AI Advisor

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – SAP PM Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – SAP PM Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere