Artikel top billede

HP i problemer med sit 60 milliarder-software-køb

60 milliarder kroner er måske ikke nok til, at et engelsk software-selskab lægger sig på ryggen og kalder sig en del af HP. Læs hvorfor.

Læs også:
HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest

Der er knas i timeplanen for HP i bestræbelserne på at få halet det britiske softwareselskab Autonomy i land for omkring 60 milliarder kroner.

Købet kræver, at 33,4 procent af Autonomys investorer bakker op omkring købet, før det kan gå igennem. Og her knaser tidsplanen, for endnu har Autonomy-tilslutningen ikke passeret den magiske grænse.

Knaset betyder, at deadline for købet er forlænget frem til den 3. oktober, efter at HP har fået opbakning fra 41,6 procent af sine egne aktionærer til, at selskabet kan forlænge deadlinen i sit milliard-køb.

Det skriver Reuters.

Overrasker analytikere

Flere iagttagere fra aktieanalytiker-korpset er overraskede over, at handlen ikke er lukket for længst - også selv om de fleste investorer traditionelt spiller højt spil for at få hævet salgsprisen.

Analytikerne havde forventet, at HP's 60 milliarder kroner ville have fået de fleste investorer i Autonomy til for længst at have kastet pokerfjæset i ringen og åbnet deres tegnebøger.

"Jeg er meget overrasket over, at HP har haft brug for at forlænge sin deadline for købet. Jeg havde forventet, at Autonomys aktionærer ville være stort set tilfredse med prisen," siger aktieanalytiker James Crawshaw til Reuters.

En guldfugl i hånden

Aktieanalytiker George O'Connor fra børsmæglervirksomheden Panmure Gordon forklarer, at investorerne hos Autonomy sidder og venter på, om der skulle komme et mere lukrativt tilbud på bordet.

"De har en meget flot fugl i hånden, men der kan måske gemme sig to andre og mere interessante fugle ude i busken. Mit personlige synspunkt er, at busken er tom. HP betaler en meget flot pris, og jeg kan ikke se konkurrerende tilbud, der nærmer sig HP's," forklarer han til Reuters.

Autonomys investorer og aktionærer har, som skrevet, frem til den 3. oktober til at beslutte sig, om Autonomy-medarbejderne fremover skal kalde sig HP-folk.

Autonomy er stiftet i 1996 med Cambridge-forskning som sin baggrund. Selskabet har specialiseret sig i enterprise-søgeteknologi og knowledge management.

Læs også:
HP helt bimmelim: Sejler forvirret rundt i øst og vest
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere