Artikel top billede

Derfor bruger danske firmaer ikke energi på cloud

Kun de færreste danske virksomheder har lagt en strategi for, hvordan de vil bruge skyen, viser en stor undersøgelse.

Størstedelen af virksomheder i Danmark har ikke lagt en plan for, hvordan de kan udnytte cloud computing.

Det viser svarene i en stor undersøgelse om danske virksomheders brug af og forhold til cloud foretaget af Microsoft Danmark.

Mens alle 400 adspurgte it-chefer i virksomhederne for længst har forholdt sig til fænomenet, og mange allerede bruger cloud, svarer 70 procent, at virksomheden ikke har udarbejdet en cloud-strategi.

Det er ikke så mystisk, som det lige lyder, mener Erik Kaae, der er salgsdirektør i Microsoft og en af folkene bag undersøgelsen.

"Virksomhederne føler formentlig ikke, at de er tvunget til at gå i skyen, og derfor har de heller ikke en cloud-strategi. Jeg tror, de opfatter cloud som endnu et tilbud på hylden," siger han.

I starten vil virksomhederne gå forsigtigt til værks og måske starte med at outsource sin CRM- og e-mail-løsning.

"Hvis det virker, som det skal, vil man gå skridtet videre, når tiden er moden. Jeg tror, virksomhederne ser cloud som en evolution og ikke som en revolution," siger Erik Kaae.

Enkelt og billigt

Og netop sådan anskuer analytikerne fra IDC også cloud-markedet.

"Når vi ser, at få virksomheder har en cloud-strategi, skyldes det, at meget få virksomheder reelt set vælger cloud. De vurderer cloud-baserede løsninger på lige fod med traditionelle løsninger, når der er et konkret behov for ny infrastruktur, nye applikationer og lignende," siger senior analytiker hos IDC, Anders Elbak.

Han pointerer, at en af de vigtigste årsager til at bruge cloud er, at det ofte er en enkel og relativ billig måde at gøre applikationer mobile på - enten ved bare at tilgå data fra en bærbar pc eller at levere applikationer på smartphones eller tablets.

IDC's egen undersøgelse af cloud-markedet i Danmark viser, at 20 procent bruger cloud, yderligere 20 procent forventer at bruge det i løbet af et år eller to.

10 procent har fravalgt cloud i den nærmeste fremtid, og de resterende 50 procent har ikke taget stilling på grund af manglende kendskab.

Manglende viden skaber utryghed

De it-ansvarliges bekymringerne med cloud-løsninger går overvejende på sikkerheden, og i Microsofts undersøgelse vejer sikkerhedsovervejelserne tungt.

"Det er helt rigtigt, at sikkerhed er en barriere, men det er ikke så simpelt endda," siger IDC's Anders Elbak.

"Begrebet sikkerhed er meget bredt og dækker ofte både over datasikkerhed og driftsikkerhed. Hertil kommer regler og lovgivning relateret til sikkerheden, hvilket, vores seneste undersøgelse viser, reelt er mere problematisk."

Endelig ligger der stadig et stykke informationsarbejde og venter for de virksomheder, der tilbyder cloud-løsninger.

"Der er jo tale om opfattet sikkerhed, og jeg mener, at en stor del af problemet er manglende viden og kendskab til cloud," siger Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere