Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

TDC: Umuligt at kontrollere nyhedsgrupper

Det er i praksis umuligt at dæmme op for den piratkopiering, der foregår i de binære nyhedsgrupper, fordi mængden af materiale er for stor. Det mener TDC, der heller ikke vil være med til at lukke de binære grupper.

Det er umuligt at overskue indholdet i de binære nyhedsgrupper og sortere piratkopier fra. Det mener landets største internetudbyder, TDC.

Selskabet lover dog at reagere på konkrete henvendelser fra Antipiratgruppen for at sikre, at beskyttet materiale bliver fjernet fra de nyhedsgrupper, der hovedsageligt bruges til distribution af piratkopier.

Det siger markedsdirektør Martin Lippert, TDC, efter Antipiratgruppen over for Computerworld Online har fastslået, at netop nyhedsgrupperne er antipiraternes nye mål. De har tidligere sendt erstatningskrav til danskere, som har udvekslet ulovligt materiale på fildelingstjenester.

Martin Lippert vil dog ikke være med til at lukke de binære nyhedsgrupper. Det vil, argumenterer han, ramme de mennesker, der bruger de binære grupper til lovlige formål.

Markedsdirektøren har fuld forståelse for, at Antipiratgruppen vil have sat en stopper for den omfattende udveksling af piratkopieret materiale i de binære nyhedsgrupper.

- Vi må konstatere, at omfanget af materiale er så enormt, at det ikke i praksis kan lade sig gøre for os at overvåge alt indholdet og fjerne ulovligt materiale, siger han.

Tager problemet alvorligt

Men han siger samtidig at, TDC tager henvendelser om beskyttet materiale alvorligt:

Binære nyhedsgrupper

Nyhedsgrupperne i det danske Usenet er inddelt i to kategorier. Hovedparten er de tekstbaserede grupper, hvor brugerne kan skrive sammen. I tilknytning til tekstgrupperne er der et antal såkaldte binære grupper, der er beregnet til at udveksle data.

- I de tilfælde, hvor vi bliver gjort opmærksom på materiale, der er beskyttet, sørger vi for at fjerne det med det samme. Samtidig lukker vi også på eget initiativ for grupper, som vi kan se bliver brugt til ulovlige formål, siger Martin Lippert fra TDC.

Martin Lippert kan godt forstå Antipiratgruppens ønske om at få lukket for de binære grupper.

- Men vi må samtidig gøre os klart, at der stadig er masser af mennesker, der anvender de binære grupper til lovlige formål. Man lukker jo heller ikke postvæsenet, fordi der sendes pakker med ulovligt indhold, siger han.

Symptombehandling

Han mener at APG´s aktioner hovedsageligt er ?symptombehandling?.

- Jeg tror, at dem, der vil kopiere, nok skal finde nye metoder til at få fat i det beskyttede materiale. Man kan bare se på Napster. Da det blev lukket, gik der ikke lang tid før et væld af nye tjenester dukkede op, siger Martin Lippert.

- Hvis musikbranchen ønsker at få dæmmet op for piratkopieringen, er den eneste effektive måde at give kunderne et bedre tilbud, end hvad fildelingstjenesterne gør, tilføjer han.

- Branchen må nok til at erkende, at løbet er kørt for de gamle forretningsmetoder. Der skal tænkes i nye baner, og prisen skal ned på et niveau, som kunderne synes er rimeligt, siger Martin Lippert.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere