Artikel top billede

Foto: Uffe Weng.

TDC dropper hastighedsgrænsen på mobilt bredbånd

Hastigheden bliver nu den samme på alle 3G-produkterne.

Mini, mellem, stor og ekstra stor.
 
Det er navnene på TDC's produkter for mobilt bredbånd på 3G-mobilnettet, og indtil nu har der været forskellige hastighedsgrænser.
 
Men fra i dag kører de alle med en teoretisk hastighedsgrænse på 32 megabit per sekund i download, mens forskellen nu ligger i hvor meget data, der er inkluderet.
 
"Vi vil gerne gå væk fra at tale hastighed og teknik for i stedet at snakke brugeroplevelser og fokusere mere på det," fortæller mobildirektør Johan Kirstein Brammer fra TDC.
 
Telia åbnede for nylig sit hurtigere 4G-mobilnet for 50 procent af danskerne, og i øjeblikket kører selskabet med en aggressiv introduktionspris på 199 kroner om måneden.
 
Da Telia gik ud med sin kampagnepris, vurderede aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets, at TDC måtte komme med et modspil.
 
Det er dog ikke Telia, der har presset TDC til nu at fjerne hastighedsgrænsen, lyder det fra Johan Kirstein Brammer.
 
"Vi beslutter selv, hvordan vi vil gå til markedet, og vi lægger os ikke op ad vores konkurrenter," siger han.
 
TDC åbnede 10. oktober for 4G-mobilt bredbånd i landets 10 største byer, og det er den lancering, som ifølge Johan Kirstein Brammer har fået TDC til at fjerne hastighedsgrænserne på 3G-produkterne.
 
"Det kommer naturligt nu, fordi vi har lanceret 4G, som er topproduktet i forhold til hastighederne," fortæller direktøren.
 
Mens alle TDC's 3G-produkter kører med den teoretiske hastighed 32 megabit, så hedder den teoretiske hastighed 80 megabit på TDC's 4G-produkt. 
 
Alle rører på sig
TDC tager 399 kroner for 4G-produktet, der dækker 28 procent af befolkningen, mens Telia lige nu tager 199 kroner i kampagnepris for et produkt, der dækker 50 procent.
 
"Vi har valgt at sige, at det her 4G-high end-produkt skal koste det, som det koster. Prispunktet er det samme som hos Telia, men de kører bare med halv pris i deres kampagne," fortæller han.
 
Konkurrenterne 3 og Telenor ligger heller ikke stille på markedet for mobilt bredbånd.
 
3 tilbyder lige nu "op til 32 megabit"-bredbånd inklusive en gigabyte data til 99 kroner, hvilket på specifikationssiden er helt magen til TDC's mellem-produkt.
 
Telenor sælger mobilt bredbånd med "op til 16 megabit" til 99 kroner resten af året. Her er fem gigabytes data inkluderet.

Læs mere om reglerne for markedsføring af hastigheder på mobilt bredbånd her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?