Artikel top billede

Foto: Uffe Weng.

TDC dropper hastighedsgrænsen på mobilt bredbånd

Hastigheden bliver nu den samme på alle 3G-produkterne.

Mini, mellem, stor og ekstra stor.
 
Det er navnene på TDC's produkter for mobilt bredbånd på 3G-mobilnettet, og indtil nu har der været forskellige hastighedsgrænser.
 
Men fra i dag kører de alle med en teoretisk hastighedsgrænse på 32 megabit per sekund i download, mens forskellen nu ligger i hvor meget data, der er inkluderet.
 
"Vi vil gerne gå væk fra at tale hastighed og teknik for i stedet at snakke brugeroplevelser og fokusere mere på det," fortæller mobildirektør Johan Kirstein Brammer fra TDC.
 
Telia åbnede for nylig sit hurtigere 4G-mobilnet for 50 procent af danskerne, og i øjeblikket kører selskabet med en aggressiv introduktionspris på 199 kroner om måneden.
 
Da Telia gik ud med sin kampagnepris, vurderede aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets, at TDC måtte komme med et modspil.
 
Det er dog ikke Telia, der har presset TDC til nu at fjerne hastighedsgrænsen, lyder det fra Johan Kirstein Brammer.
 
"Vi beslutter selv, hvordan vi vil gå til markedet, og vi lægger os ikke op ad vores konkurrenter," siger han.
 
TDC åbnede 10. oktober for 4G-mobilt bredbånd i landets 10 største byer, og det er den lancering, som ifølge Johan Kirstein Brammer har fået TDC til at fjerne hastighedsgrænserne på 3G-produkterne.
 
"Det kommer naturligt nu, fordi vi har lanceret 4G, som er topproduktet i forhold til hastighederne," fortæller direktøren.
 
Mens alle TDC's 3G-produkter kører med den teoretiske hastighed 32 megabit, så hedder den teoretiske hastighed 80 megabit på TDC's 4G-produkt. 
 
Alle rører på sig
TDC tager 399 kroner for 4G-produktet, der dækker 28 procent af befolkningen, mens Telia lige nu tager 199 kroner i kampagnepris for et produkt, der dækker 50 procent.
 
"Vi har valgt at sige, at det her 4G-high end-produkt skal koste det, som det koster. Prispunktet er det samme som hos Telia, men de kører bare med halv pris i deres kampagne," fortæller han.
 
Konkurrenterne 3 og Telenor ligger heller ikke stille på markedet for mobilt bredbånd.
 
3 tilbyder lige nu "op til 32 megabit"-bredbånd inklusive en gigabyte data til 99 kroner, hvilket på specifikationssiden er helt magen til TDC's mellem-produkt.
 
Telenor sælger mobilt bredbånd med "op til 16 megabit" til 99 kroner resten af året. Her er fem gigabytes data inkluderet.

Læs mere om reglerne for markedsføring af hastigheder på mobilt bredbånd her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere