Artikel top billede

IBM samlede 11.000 kunder og partnere i Las Vegas til Information on Demand-konferencen i sidste uge.

IBM: Sådan klarer vi verdens stigende datamængde

IBM lancerer nye løsninger til at håndtere de stigende datamængder.

Las Vegas: I 2020 vil der være 44 procent mere data i verden, end der er i dag, lyder analysehusenes beregninger.

Spørgsmålet er, hvordan vi kan bruge al denne data til forretningsmæssigt fornuftige beslutninger.

Det var omdrejningspunktet for IBM's megakonference, Information On Demand, som i sidste uge samlede rekord mange IBM-kunder og partnere: 11.000 mennesker, plus det løse, på ét og samme sted i det enorme konferencehotel Mandalay Bay i spillebyen Las Vegas.

Spørgsmålet om, hvad vi stiller op med håndteringen af de stigende datamængder bliver ekstra interessant, når 60 procent af virksomhedernes CIO'er i en stor IBM-undersøgelse siger, at de samler flere data sammen, end de reelt kan udnytte til noget som helst. 

Den hvide datahest 
Læg dertil, at 80 procent af datamængden om føje år er ustrukturerede data fra film, lyd, billeder og diverse sociale medier, og et kaos af spildte forretningsmuligheder tegner sig i horisonten.

Det er her business intelligence og business analytics kommer ridende ind fra højre som prinsen på den hvide datahest og skaber struktur, overblik og rapportering i realtid.

IBM har netop lanceret en hel serie nye releases af sine produkter, hvor BigData, mobility og prediktive analyser i realtid skal oplyse forretningslandskabet for alle brugere i organisationen, helt ned på afdelingsniveau. 

I Danmark har IBM blandt andet leveret en BigData-løsning til vindmøllegiganten Vestas, som Vestas-ansatte over hele kloden bruger til at trække komplekse beregninger på vinddata ud til sine kunder, når de skal projektere vindmølleparker.

Opkøb for milliarder 
Selvom IBM er en forskningstung virksomhed, der bruger milliarder af dollars om året på it-forskning, har strategien inden for BI og analyseområdet båret mest præg af IBM's mange opkøb af relevante BI-teknologivirksomheder.

I løbet af de seneste fem år har IBM brugt mere en 14 milliarder dollars, cirka 76 milliarder kroner, på opkøb af omkring 25 virksomheder, der udvikler business analytics (BA) og BI.

I dag tæller IBM's stab af BI- og BA-konsulenter flere end 7.800.

IBM har 200 hardcore matematikere i sit brød og har lemmet næsten 500 analyse-relaterede patenter ind i sin intelligensportefølje.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere