Artikel top billede

Testchef begejstret før bølge af fejl i CSC-system

Testchefen hos Rigspolitiet roste konsulenthus for test-hjælp umiddelbart inden, Polsag igen ramte en mur efter stribe af fejl i CSC-systemet.

Testchefen hos Rigspolitiet skamroste it-rådgiver, der skulle hjælpe med gennemførelse af test af det skandaleramte Polsag-system.

Nu er it-projektet igen blevet sat på stop og justitsministeren meddelte i starten af måneden, at han end ikke tør sige, hvornår det rulles ud, og hvor meget dyrere det nu bliver.

Det sker, fordi systemet ikke virkede efter hensigten under et pilotprojekt på Bornholm iværksat i december 2010, hvor man netop fandt en stribe fejl.

Fra foråret 2008 til efteråret 2010 havde konsulenthuset Peak Consulting Group ellers hjulpet Rigspolitiet med forskellige former for test af Polsag.

Faktisk har selskabet en kundereferencebeskivelse liggende på dets hjemmeside af arbejdsopgaverne udført for politiet.

Her fremgår det, at konsulenter fra Peak Consulting Group har hjulpet med at skaffe "tilstrækkelig information til programledelsen, således at der var mulighed for at træffe ledelsesmæssige beslutninger om landsdækkende produktionssætning af Polsag på et veldokumenteret grundlag".

Konkret har Peak bidraget med cirka 10 konsulenter til blandt andet testledelse.

Det fremgår videre, at en større testgruppe på 40 af politiets folk, Peak-folkene og nogle øvrige konsulenter har gennemført test omfattende "flere tusinde testdrejebøger, testsets og defects".

Testchef roser it-firma

Endelig fremgår det, at Rigspolitiets testchef, Anne-Mari Dideriksen, angiveligt var begejstret for Peak Consulting Groups ydelser.

"... Peaks Test Manager har sikret en god afrapportering hele vejen igennem både internt i Rigspolitiet, men også overfor leverandøren...," udtaler hun på Peak Consulting Groups hjemmeside i december 2010

Præcis hvilke anbefalingerne og resultater de omfattende Peak-test mundede ud i er uvist.

Men faktum er, at en planlagt udrulning til Midt- og Vestjyllands politikreds nu er blevet stoppet, fordi problemerne på Bornholm simpelthen var for store.

Administrerende direktør Patrick Sorrentino fra Peak Consulting Group ønsker ikke at kommentere sagen, men henviser til Rigspolitiet.

Hos Rigspolitiet, hvor Anne-Mari Dideriksen henviser til pressechef Niels-Otto Fisker, har man imidlertid lukket for kommunikation, indtil en ny ekstern gennemgang af systemet er færdig.

"Som tidligere nævnt har rigspolitiet ikke kommentarer til Polsag, før vi er endeligt færdige med den igangværende gennemgang af systemet," siger pressechef Niels-Otto Fisker fra Rigspolitiet.

Computerworld har nu bedt om aktindsigt i de anbefalinger, som måtte være givet til politiet i kølvandet på de omfattende test.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.