BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Der er uvejr i Apple-skyen.

Pas på: iCloud sletter dit arbejde

Pas på i Apple-skyen. iCloud sletter dine filer, når du bruger iWorks.

Læs også: Derfor er Apples iCloud en kæmpe skuffelse

Lige nu er Apples iCloud det bedste argument for at bruge pc med Windows og egen harddisk.

Verden over oplever flere brugere, der har opgraderet til Apples nye styresystem iOS 5 med adgang til iCloud, at deres dokumenter i iWorks bliver slettet i skyen.

Er det en bug i iWorks? Det vides endnu ikke.

En dansk bruger, som Computerworld har talt med, men som ikke har lyst til at fremstå som et brokkehoved og derfor vælger at være anonym, fortæller, at han for nylig opgraderede til det nye styresystem.

Han glædede sig til at bruge skyen på alle sine Apple-devices, iPad, iPhone og iMac.

Det fungerede fint i et par dage. Men da han onsdag åbner sin iPad, når han lige at se alle sine præsentationer, som han skal bruge dagen efter, forsvinde.

Apples support i Danmark kender ikke problemet, da han kontakter dem, men bekymringen stiger. Efter syv timers support lykkedes det ikke at finde de tabte dokumenter, præsentationer og regneark.

Virkede fint i starten
"Det virkede fint i starten. Det hele kommer op på en webside, og det ligger på iPhonen og på iPad'en, og retter man et sted, rettes det alle de andre steder. Det er smart. Men det er skræmmende, når det hele forsvinder" fortæller han.

Han kunne se ikonerne på samtlige præsentationer, da han åbnede til skyen, men øjeblikket efter var det hele væk.

"Apple har en Time Machine, som er back up på kontakter og e-mails, men altså ikke for dokumenter. Det rigtige arbejde er væk, og er ikke blevet skaffet tilbage," siger vores læser, som måtte tilbage til søndag på sin iMac og forsøge at rekonstruere ugens arbejde derfra.

Nu bruger han sin gamle pc.

nettets debatfora er bekymringen udbredt.

"Da jeg tændte min iPhone, blev alle mine iWork-dokumenter slettet på iCloud. Det gør skyen helt ubrugelig," skriver en bruger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.