Disse teknologier bliver afgørende for dig i 2012

Se her, hvad der vil dominere det teknologiske landskab til næste år.

It er i de seneste år for alvor kommet ud af kældrene, hvor nørderne og specialisterne har haft deres daglige gang og talt indforstået med hinanden på en måde, som ikke mange forstår.

Anvendelsesmulighederne og den måde, som vi tænker og designer it på, har rykket sig med stormskridt, og den bevægelse ser ud til at fortsætte i de kommende år.

Analysehuset Gartner, at især mobile apparater, server-applikationer og de sociale tendenser vil fortsætte med at påvirke it-udviklingen markant i de kommende år.

Lad os tage et kig på de mest fremtrædende teknologi-trends, som Gartner ser netop nu, og som du er nødt til at forberede din organisation og din infrastruktur til.

1: Tablet-computere og smartphones
Tablet-computere og smartphones udgør den allervigtigste trend, som enhver it-chef bliver nødt til at forholde sig til, mener Gartner.

Allerede i dag er det en almindelig forventning, at man kan medbringe og anvende sin egen smartphone, tablet-pc og sin egen computer til arbejde.

Det giver i sagens natur betydelige udfordringer inden for ikke mindst sikkerhed, som man som it-chef er nødt til at håndtere.
Gartner vurderer, at antallet af tablet-pc'er vil stige voldsomt i de kommende år, samt at Windows 8 vil være det tredjemest udbredte styresystem efter Apples iOS og Android.

Det betyder ifølge Gartner, at Windows-æraen er slut. I post-pc-æraen vil Windows blot være ét blandt flere styresystemer, som it-chefen skal forholde sig til.

I dag er iOS det klart mest udbredte tablet-styresystem, men Gartner spår stor fremgang for Android i de kommende år. Tilsammen ventes Android og iOS at have en samlet markedsandel på tabletmarkedet på 80 procent i 2015.

2: Mobile applikationer og interfaces
Trykknap-telefonen er for længst historie. Gartner mener, at udviklingen inden for touch-teknologier, bevægelsessensorer og stemmestyring vil forandre hele mobil-anvendelsen i de kommende år.

Selskabet vurderer, at der i 2014 vil blive downloadet 70 milliarder mobile applikationer.

3: Intelligente forudsigelser af dine handlinger
Vi vil komme til at se meget mere til såkaldt 'context-aware computing,' hvor data om dine handlinger, dine miljøer, lokation, vaner, platforme og mange andre ting anvendes til at filtrere de data, som du bliver præsenteret for, så de bliver meget mere personlige.

Det betyder, at du kan blive præsenteret for langt mere anvendelige data end ved friere søgninger.

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.