Artikel top billede

Software-direktør fratræder med øjeblikkelig virkning

Mindre end en uge efter, at et stort dansk softwarehus fyrede sin administrerende direktør, er samarbejdet med selskabets medstifter "ophørt med øjeblikkelig virkning".

Læs også:
Direktør for dansk softwarehus ude efter kun et år

"Samarbejdet med direktøren i Comendo USA Inc, Martin Sundahl er ophørt med øjeblikkelig virkning. Der bliver snarest muligt indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med henblik på valg til bestyrelsen," skriver Comendo i Fondsbørsmeddelelse nummer 132 udsendt den 4. november 2011.

For bare en uges tid siden skrev Computerworld en artikel om, at Comendo siger farvel til sin administrerende direktør, André Smith-Nielsen, efter mindre end et års ansættelse.

Indikerer en fyring

Denne gang er det en af selskabets stiftere og administrerende direktør gennem en årrække, Martin Sundahl, der er ude med "øjeblikkelig virkning".

Ofte indikerer ordlyden "stoppet med øjeblikkelig virkning", at vedkommende er blevet fyret, så vi ringede til selskabets bestyrelsesformand, Michael Dickerson, for at få en uddybning.

"Vi har ingen kommentarer, ud over hvad der står i fondsbørsmeddelelsen. Så snart, vi kan sige mere, meddeler vi det til markedet," siger Michael Dickerson.

Det er kun en uge siden, I sagde et pludseligt farvel til selskabets administrerende direktør, og nu fratræder en af stifterne, som også er direktør for Comendos amerikanske filial. Kan du ikke i det mindste sige, om og hvordan de to begivenheder hænger sammen?

"Nej, ingen kommentarer."

Den nyligt afskedigede administrerende direktør, André Smith-Nielsen, har ifølge Computerworlds kilder søsat flere skibe, som angiveligt sejler i andet end magsvejr. Heriblandt skulle være Comendos amerikanske satsning, hvilket kunne forklare, at direktøren for Comendo Inc., Martin Sundahl, har forladt firmaet.

Martin Sundahl er medstifter af Comendo A/S og var indtil efteråret 2009 administrerende direktør i Comendo A/S. Han sidder i bestyrelsen i CM Networks A/S og MS2001 ApS.

I den udsendte fondsbørsmeddelelse står blandt andet, at der "bliver snarest muligt indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med henblik på valg til bestyrelsen."

Det har indtil videre ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Comendos konstituerede administrerende direktør, Christian Laustrup, eller Martin Sundahl selv, men vi følger naturligvis op på sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere