Artikel top billede

"Vores strategi er at bygge en international software-virksomhet baseret på standardløsninger på Sharepoint-platformen," siger Haldor Walla, administrerende direktør, Software Innovations Products.

Dansk softwarehus vinder hel stribe af udbud

Dansk softwarehus med norsk ejer har vundet fire offentlige software-udbud i løbet af den seneste måned og får ny direktør i julegave.

Software Innovation har ifølge direktøren vundet fire offentlige udbud i den sidste måned. 

"Et af dem er til Konkurrencestyrelsen, mens de andre kontrakter ikke er skrevet under endnu, så de navne kan jeg ikke offentliggøre," siger Haldor Walla, som er nordmand og administrerende direktør for Software Innovations produktionsselskab, Software Innovations Products.

Får chef i julegave

I forbindelse med en omstrukturering af virksomheden
fyrede Software Innovation sin danske direktør Peter Perregaard i august, men forventer nu at have en ny dansk chef på plads inden jul.

"Jeg fortsætter med at have ansvaret for den danske forretning, indtil vi finder en ny," siger Haldor Walla.

Walla vurderer, at Software Innovations nye mand på posten i Danmark får titel af country manager eller landechef snarere end administrerende direktør. Samtidig med, at Walla varsler ny dansk chef, fortæller han, at forretningen ændrer karakter i Danmark.

Fælles skandinavisk enhed

Eksempelvis skal den tekniske dokumenthåndtering samles i en fælles skandinavisk enhed, og fokus i Danmark ændres til i højere grad at sælge standard ESDH-løsninger (Elektronisk Sags- og DokumentHåndtering).

"Tidligere har vi i Danmark solgt mange løsninger med en høj grad af customisering og udvikling af tillægsmoduler," siger Haldor Walla.

En række funktioner som markedsføring, support og produktudvikling samkøres på tværs af hele koncernen, og den danske virksomhed bliver en "salgs/leverancevirksomhed", der ekspederer Software Innovations standard 360-produkter. Antallet af medarbejdere er steget støt gennem 2011 og vil ifølge Haldor Walla falde til ro lige på den høje side af 50 ansatte.

Gartner-magi

Som noget nyt har analysehuset Gartner fundet plads til Software Innovation i sin såkaldte Magic Quadrant vedrørende ECM (Enterprise Content Management).

"Efterspørgslen efter ECM-løsninger er stor både inden for det offentlige og det private erhvervsliv, så vi forventer en vækstrate i år, der er højere end de fem procent, som Gartner forventer," siger Haldor Walla.

Blandt sine væsentlige konkurrenter på det danske marked tæller Software Innovation ScanJour, cBrain og Traen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere