Efter dansk fusk: Nu tjekkes CSC-kontrakter i USA

Mistanken om regnskabsmanipulation hos CSC i Danmark fører til tjek af CSC-kontrakter flere steder i verden.

Hos it-giganten CSC måtte man i det seneste danske årsregnskab justere sidste års underskud med et tab på yderligere 200 millioner kroner.

Det skete på baggrund af mistanke om regnskabsmanipulation af nu tidligere ansatte i selskabet.

Du kan læse mere om fremgangsmåden her.

Siden er hele den mægtige it-koncerns regnskabsprocedure blevet gennemgået, og i sidste kvartalsregnskab meddelte det globale moderselskab, at flere CSC-folk i Australien er blevet supenderet.

Men her stopper hovedpinen, der iøvrigt har medført trusler fra aktionærer om sagsanlæg mod firmaet og koncernens topledelse, ikke.

For faktisk har CSC set sig nødsaget til at gennemgå forhold på selskabet egen hjemmebane, USA. 

"Revisionskomiteens undersøgelse er ligeledes blevet udviddet til at omfatte en gennemgang af visse aspekter af virksomhedens regnskabspraksis i firmaets outsorcing-division i USA, samt visse af firmaets kontrakter og tilhørende oplysninger, som vedrører færdiggørelsesgraden af regnskabsmetoden. Disse aktiviter er på et tidligt stadie," skriver CSC til det amerikanske børstilsyn den niende november 2011. 

CSC under lup
Børstilsynet i USA efterforsker i forvejen forholdene i både Danmark og Australien, men i første omgang er det altså CSC's egen lup, der kastes på de amerikanske forhold.

CSC's ledelse understreger i kvartalsregnskabet, at firmaet ikke kan forudsige udfaldet af de forskellige undersøgelser, der har lagt beslag på tiden for flere af selskabets senior-ledere. 

Det er da også tidligere fremgået, at de absolutte topfolk hos CSC personligt har fulgt efterforskningen af den mistænkte regnskabsmanipulatation tæt.

CSC's amerikanske finansdirektør, Michael Mancuso, har tidligere fortalt, at man var overbevist om, at man havde fundet alt i sagen om regnskabsmanipulation.

"Men det kan vise sig, at vi har taget fejl," sagde han dengang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.