Artikel top billede

Endnu en topchef hos Nets forlader virksomheden

Sidste år sagde flere ledende Nets-medarbejdere farvel, og nu stopper koncernchefen også.

To år efter Nets blev skabt ved en fusion af danske PBS, Teller og BBS har Rune Fjeldsted besluttet at stoppe som koncernchef for Nets, der er en af de største virksomheder i Nordeuropa inden for betalingskort og betalingsløsninger.

Nordmanden trådte til som øverste chef for Nets i april sidste år, så han nåede kun at være øverste chef for koncernen i omkring halvandet år.

Beslutningen om at sige op har Fjeldsted truffet mindre end et år efter, at flere danske topfolk forlod koncernen, og der har, ifølge Computerworlds kilder, siden da manglet folk i ledelsen med indsigt i det danske marked for betalingssystemer.

Sidste nyt er, at bestyrelsen i Nets har konstitueret Mette Kamsvåg Grimstad (40) som koncernchef og administrerende direktør (CEO).

Mette er i dag Group Executive Vice President Payment, Informations & eSecurity i Nets. Direktionen i Nets består derefter af: Mette Kamsvåg Grimstad, CEO og Jesper Bramming, økonomidirektør (CFO).

Vigende resultater

I den udsendte pressemeddelelse gives der ingen grund til opsigelsen, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rune Fjeldstad selv.

Resultaterne i Nets har været vigende det seneste år, men det vides ikke, om dette faktum har haft indflydelse på Fjeldstads beslutning om at sige op.

Selv om omsætningen steg fra 2009 til 2010, blev resultatet før skat i 2010 godt en kvart milliard kroner mindre end i 2009.

Et naturligt tidspunkt

Det lykkedes at få hul igennem til Peter Lybecker, bestyrelsesformand i Nets. Han har denne kommentar til baggrunden for koncernchefens farvel:

"Når du foretager sådan en fusion, så kommer der et tidspunkt, når den fælles ledelse og den fælles struktur er på plads, hvor det vil være naturligt at overveje 'whats next', og det er det, Rune har gjort. Hvis du skal have detaljer om hans fremtidsplaner, så må du have fat i ham selv."

Som bestyrelsesformand i Teller og BBS før fusionen var Rune Fjeldstad en af arkitekterne bag den samlede virksomhed Nets, og han har som nævnt været koncernens administrerende direktør siden april måned sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere